Miliardár Elon Musk, označovaný aj ako vizionár, či z nepochopiteľných dôvodov dokonca ako filantrop, má za sebou už desaťročia pôsobenia v rôznych dôležitých oblastiach priemyslu. Od raketového inžinierstva sa dostal cez automobilový priemysel a obnoviteľné zdroje až k medicíne a neurológii spojenej so špičkovou výpočtovou technikou, avšak tieto zložité kroky, pochopiteľne, sprevádzali aj nepríjemné kontroverzie, ktoré sa s jeho menom nesú dodnes.

Niektorým kontroverzným momentom z kariéry Elona Muska sme sa už v minulosti venovali, za zmienku ale stojí aj rastúci zoznam sľubov, ktoré nikdy nesplnil a verejnosť na nich ešte vždy pamätá. Kým na niektoré z týchto zlyhaní má Musk, resp. firmy pod jeho vedením, dobrý dôvod, iné sa dali očakávať. Začína byť totiž čoraz jasnejšie, na ktorú stranu sa Musk snaží hrať svoju hru.

Polarizujúca Tesla a autá, ktoré neuvidíme

Americká automobilka Tesla je polarizujúca prakticky už od svojho vzniku a i keď by sme mohli dlho polemizovať o tom, kto je vlastne jej skutočným zakladateľom, je jasné, že k úspechu ju priviedol práve Elon Musk. Firma sa do svojej prvej medializovanejšej kontroverzie dostala ešte v roku 2011 a to kvôli populárnej zábavnej britskej šou Top Gear, v ktorej Jeremy Clarkson odskúšal jej vôbec prvý model – Roadster.

Nastala neočakávaná chyba, prosím skontroluj vyplnené údaje, alebo skús neskôr.

Staň sa členom Startitup PREMIUM
a získaj neobmedzený prístup.

Predplatné môžeš zrušiť kedykoľvek.
Nastala neočakávaná chyba, prosím skontroluj vyplnené údaje, alebo skús neskôr.
Platba
Tlačidlo späť
Visa logo
Mastercard logo
Trust pay
Registrovať a zaplatiť
Ikona zabezpečenia
Zabezpečené šifrovaním
Trust pay
Platobné operácie sa odohrávajú na zabezpečených certifikovaných platformách spĺňajúcich tie najvyššie PCI DSS štandardy bezpečnosti.
Zrušiť predplatné môžeš kedykoľvek. Súhlasím s poskytnutím predpaltného a bol som poučený, že odsúhlasením jeho poskytnutia strácam právo na odstúpenie.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú