Automobilový priemysel sa čoraz viac orientuje na využitie ekologických pohonov nových modelov, ktoré musia spĺňať stále prísnejšie normy. Trikom, ako uspieť medzi konkurentmi sú aj hybridné automobily, ktoré v sebe kombinujú čistú silu elektromotora a klasické spaľovacie motory. Škoda Auto teraz predstavila nový koncept hybridného modelu Vision X, ktorý si moderným dizajnom a líniami získa milovníkov mestských crossoverov.

V novom koncepte česká Škoda rozvíja svoj dizajnový jazyk veľkých SUV-čiek, ktorý prináša aj do segmentu malých mestských crossoverov.

Takto Škoda vidí budúcnosť mestských hybridných crossoverov

Presne vedené línie konceptu hybridného modelu Vision X mu navonok pridávajú mohutný trojrozmerný tvar a „drsný“ charakter. Veľkolepé spracovanie tohto nováčika budúcnosti štúdia odhalila aj v priestrannom interiéri, ktorý je doplnený o najmodernejšie technológie kombinované s remeselnou prácou českých sklárov. Interiéru tohto hybridu v koncepte dominuje rozľahlá palubná doska ochudobnená o akékoľvek tlačidlá.

Nenechaj si ujsť
Škoda a elektromobily budú nerozlučnou dvojicou už o pár rokov. Česká automobilka prezradila ohromný plán

Všetky nastavenia a infotaiment sa totiž ovládajú cez veľkú obrazovku v strede palubovky. Podsvietené línie čistého českého kryštálu zasa dodávajú interiéru ten pravý šmrnc z luxusnejších modelov. Škoda v koncepte Vision X využila tiež mohutné prahy a 20″ zliatinové disky, ktoré tomuto mestskému crossoveru dodávajú na robustnosti.

Celá vízia českej automobilky je vyšperkovaná výrazným lakom „FlexGreen“ a rozsiahlou panoramatickou strechou. Súhra precíznych línií spojených s modernými technológiami a kryštálom vyrobeným „zlatými českými ručičkami“ tak predstavuje budúcnosť, ktorou sa Škoda už v najbližších rokoch bude uberať. Impozantný koncept crossoveru Vision X bude mať svoju premiéru na autosalóne v Ženeve, ktorý sa uskutoční v marci. Na cesty by sa mal dostať v druhej polovici budúceho roku.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú