Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Filantrop, podnikateľ, vynálezca, inžinier, vizionár – to všetko sú prívlastky najbohatšieho muža planéty. Reč je samozrejme o Elonovi Muskovi, ktorého môžeš poznať ako generálneho riaditeľa a technokinga automobilky Tesla, majiteľa firmy SpaceX, ale i poriadne kontroverznú osobu, ktorá svojimi príspevkami na Twitteri občas necháva ľudí v nemom úžase.

Ide len o ďalší vtip?

Najnovšie CEO Tesly na zmieňovanej sociálnej sieti zanechal príspevok, v ktorom oznámil, že zvažuje založenie univerzity v Texase. Ak by sa ti táto správa zdala náhodou až príliš všedná, vedz, že Musk sa s názvom univerzity poriadne pohral, vďaka čomu celá situácia vyznieva pomerne komicky. Na tému upozornil portál Futurism.

Podľa Muska by sa nová univerzita mala nazývať Texas Institute of Technology & Science, alebo skrátene TITS (pozn. redakcie: prsia). Okrem toho nezabudol podotknúť, že jeho univerzita by mala naozaj epický merch. Ako už býva pri Muskových tweetoch dobrým zvykom, zatiaľ ťažko povedať, či sa jedná o nevinný žart, alebo si CEO Tesly naozaj vybuduje vlastnú univerzitu. Koniec koncov hovoríme tu o chlapíkovi, ktorý pred pár rokmi predal desaťtisíce štýlových plameňometov.

Príspevok na seba nenechal dlho čakať a postaral sa o poriadny rozruch. Na sociálnej sieti Muskovi gratulovalo množstvo fanúšikov, medzi ktorých patrí i demokratický kandidát na senátora, Dan Whitfield, upozorňuje portál InterestingEngineering.

Niektorým fanúšikom sa celá situácia zdá až príliš bizarná a poukazujú na to, že ide o naozaj veľmi starý vtip. Pri Muskovi však jeden nikdy nevie.

Ako sme spomínali, nie je to prvýkrát, čo Musk perlil na Twitteri. Svojimi vyjadreniami neraz bez akékoľvek kontextu hýbal s akciovým trhom, zverejnil komický príspevok, obsahujúci koláž z ikonickej scény filmu Leví kráľ, či spôsobil nečakané šialenstvo okolo spoločnosti Signal Advance Inc, ktorej akcie po jeho príspevku vzrástli až o 1500 %.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú