Elon Musk sa nedávno stal najbohatším človekom na svete, čo ešte viac upevnilo jeho postavenie a umocnilo vplyv. Dôkazom jeho vplyvu na ľudí je aj akcia, ktorú vyvolal nevinný tweet Elona Muska. Ten mal byť iba reakciou na zmenu ochrany osobných údajov aplikácie WhatsApp, no jeho sledovatelia to pochopili úplne inak, upozornil portál Infobae.

Facebook včera prišiel s informáciou, že upravuje spôsob ochrany a zdieľania osobných údajov v aplikácii WhatsApp, na čo reagoval aj Elon Musk jednoduchým tweetom „Use Signal“. Tým chcel jednoducho vyjadriť, aby ľudia používali na komunikáciu klasickú mobilnú sieť.

Jeho sledovatelia si však túto správu vysvetlili úplne inak zrejme až takým spôsobom, že má zakladateľ Tesly nejaké plány s Texaskou spoločnosťou Signal Advance Inc. Jej akcie totiž začali okamžite po zverejnení príspevku raketovo stúpať a pri najšialenejšom investovaní zaznamenala spoločnosť viac ako 1500 % nárast.

Zobraziť celú galériu (1)
MarketWatch/Screenshot

Aktuálne ceny akcií mierne klesli, no oproti 0,60 dolárov za akciu, čo bola hodnota pred Muskovym príspevkom, predstavuje aj aktuálna hodnota 4,99 dolárov za akciu poriadny nárast stále na úrovni viac ako 500 %.

Zdroj: Infobae, MarketWatch

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú