Nedávno sme informovali, že Elon Musk, jeden z najbohatších ľudí sveta, vizionár a v neposlednom rade fanúšik kryptomien, hľadá spôsoby, ako udržateľnejšie ťažiť bitcoin. V kontraste s tým je však príspevok na Twitteri spred niekoľkých hodín, ktorý opäť potopil jeho hodnotu.

Muskovo úradovanie na sociálnych sieťach nie je žiadnou novinkou. Podľa portálu Bloombergvizionár príspevkom s referenciou na Linkin Park a zlomeným srdcom v popise znížil hodnotu bitcoinu o 4 %. Ako naznačuje CoinDesk, k času písania článku sa hodnota kryptomeny za posledných 24 hodín znížila o 5,38 %.

Screenshot/CoinDesk

Ako sa zdroj domnieva, v nemalej miere má v tom prsty práve sarkastický príspevok Muska, ktorý dostal bitcoin už pod hodnotu 37 000 dolárov za jednotku. To je len 56 % z maximálnej hodnoty, takmer 65 000 dolárov, ktorú bitcoin dosiahol v polovici apríla.

Musk úradoval na Twitteri tento týždeň už druhýkrát

Mimo pokrivenie hodnoty kryptomien, The Guardian prednedávnom informoval aj o navýšení hodnoty akcií kórejskej spoločnosti Samsung Publishing, ktorá je druhým najväčším investorom spoločnosti SmartStudy, stojacej za virálnym kúskom Baby Shark Dance na YouTube.

Elon Musk v stredu na Twitteri zdieľal spomínané video, ktoré k dnešnému dňu má takmer 8,7 miliardy videní, a teda má viac pozretí, ako je na Zemi aktuálne ľudí. Takýto jediný tweet zdvihol hodnotu spomínanej kórejskej spoločnosti o 6 %. Video je mimochodom najpozeranejším v histórii na YouTube.

Zdroje: Bloomberg, Twitter

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú