Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

banner-mate-9
Huawei si pravdepodobne začne za svoje vlajkové lode pýtať o čosi viac. Dôvodom má byť duálny fotoaparát certifikovaný spoločnosťou Leica.

Jeden z najväčších čínskych výrobcov smartfónov zakončil minulý rok uvedením svojho najlepšieho phabletu Mate 9 na americký trh. Ako každý iný výrobca, vo veľkom štýle by mal začať aj rok 2017. Už na MWC v Barcelone by sme sa teda mali dočkať novej vlajkovej lode zo série P, modelu P10. O pripravovanej novinke z dielne Huawei sme už zopár informácií počuli a máme aj akú-takú predstavu o vzhľade. Vo výbave by nemal chýbať ani duálny fotoaparát, ktorý Huawei začal používať pri minuloročnej P9-tke.

Huawei P9 Dual SIM 3GB/32GB môžete kúpiť v e-shopoch za cenu od (Zdroj: Heureka.sk)
Porovnať ceny >>

Huawei P10

Render Huawei P10

zdroj fotografie: Gizmochina

Duálny fotoaparát certifikovaný od Leica bude na novej P10-tke vylepšený, no podľa najnovších informácií sa podpíše aj na vyššej cene. Používateľ na Twitteri však konkrétnu sumu nespomenul, čiže nad cenou zatiaľ môžeme iba polemizovať. Minuloročný Huawei P9 sa spočiatku oficiálne predával za 599 eur a lepšia verzia Plus dokonca za 749 eur. S istotou však môžeme povedať, že cena bude nižšia ako v prípade prémiového phabletu Mate 9 Porsche Design, ktorá činí masívnych 1395 eur.

TIP: Huawei P10 podľa najnovších renderov výrazne zmení dizajn

Huawei P9

Huawei P9

zdroj fotografie: Dgtle

Rozpätie je teda stále dosť veľké, no cena by sa mohla pohybovať niekde pri 749 €, teda pri cene súčasného Huawei P9 Plus. Od tohtoročnej vlajkovej lodi spoločnosti Huawei očakávame okrem vylepšeného duálneho fotoaparátu aj väčší 5.5-palcový displej so zahnutím po bokoch a QuadHD rozlíšením. Mierna zmena má nastať aj v dizajne a snímač odtlačkov prstov sa premiestni zo zadnej strany na lepšie dostupné miesto pod displejom. Do predstavenia Huawei P10 nám však ešte stále ostáva niekoľko nezodpovedaných otázok.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú