Spojené štáty sa už dlhšiu dobu zaoberajú rôznymi neidentifikovanými objektami, ktoré sa v posledných rokoch stali aj otázkou národnej bezpečnosti. Ako ale teraz upozorňuje Futurism, k sérii záhadných objektov sa pridali drony, voči ktorým nedokázala armáda zakročiť a po dobu 17 dní sa objavovali nad základňou Vzdušných síl USA, pričom podľa jedného z generálov išlo o situáciu ako zo sci-fi.

Občas sa neobjavili ani na radare

Podľa oficiálnych predstaviteľov Pentagónu nešlo o žiadne známe objekty a po oblohe sa mali pohybovať odhadovanou rýchlosťou asi 160 km/h, čo nie je vôbec veľa. Stroje sa objavovali po dobu 17 dní nad citlivými oblasťami základne, avšak kvôli platným pravidlám nebolo možné zostreliť ich bez toho, aby predstavovali skutočnú hrozbu.

Niektoré z nich sa ani len nezobrazili na radaroch, iné sa zase nepodarilo pozorovať po tom, čo opustili armádny vzdušný priestor. Podľa The Wall Street Journal tieto nočné návštevy skončili rovnako náhle, ako započali a ich vysvetlenie s najväčšou pravdepodobnosťou nie je v rovine sci-fi a mimozemských síl, ale skôr špionáže zo strany inej krajiny.

DJI-Agras/Pixabay

Čína je v tomto prípade hlavným podozrivým a začiatkom roka sa dokonca podarilo zatknúť čínskeho občana, ktorý v blízkosti armádnej základne ovládal dron. Ako sa ale ukázalo, v tomto prípade šlo len o lacný dron, ktorý si môže kúpiť ktokoľvek. K incidentu s množstvom dronov malo dôjsť na armádnej základni v Langley, avšak v skutočnosti bolo podobných incidentov viac.

Stále nevysvetlili staré incidenty

USA si vedú pomerne obsiahly zoznam pozorovaní objektov, ktoré sa nepodarilo identifikovať. Tie sú známe ako UFO, teda neidentifikované lietajúce objekty či po novom ako UAP, teda neidentifikované vzdušné fenomény. V snahe o vysvetlenie týchto incidentov sa experti stále snažia čo najpodrobnejšie ich preskúmať, zatiaľ však k zásadnému prelomu nedošlo. Ako ale vysvetľujeme v samostatnom článku, to by sa mohlo čoskoro zmeniť.

Objavili sa ďalšie

V skutočnosti boli podobné objekty pozorované ešte o pár mesiacov skôr a to nad oblasťami pre národnú bezpečnosť Ministerstva energetiky v americkej Nevade. Neskôr v tomto roku zase došlo k podobným pozorovaniam nad armádnou základňou Edwards. Vzhľadom na objekty, nad ktorými sa tieto stroje objavujú, ide o jasnú špionáž neznámymi zariadeniami.

Nemusí pritom ísť o žiadne mimozemské technológie, ktoré prekonali tie známe o stovky rokov. Nepriateľská krajina môže jednoducho využívať špeciálne upravené drony, ktoré je extrémne ťažké identifikovať radarom či termovíziou. Že sa to ale nepodarilo ani najpokročilejšej armáde na svete priamo nad jej základňami je však alarmujúce.

Alternatívnou verziou je, že sa v skutočnosti objekty identifikovať podarilo, avšak USA vypúšťajú von mätúce správy pre nepriateľa.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú