Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Technologickí nadšenci a milovníci smartfónov budú ohromení. Takmer trojročný model Xiaomi Mi 6 bol schopný spustiť plnohodnotný operačný systém Windows 10 vo verzii x64 ARM.

Portál Gizmochina priniesol informáciu o niečom, čo musí zaujať každého, kto miluje technológie. Xiaomi Mi 6, ktorý je medzi nami už od apríla 2017, je schopný spustiť plnohodnotnú verziu x64 ARM operačného systému Windows 10.

Plnohodnotnou verziou máme na mysli fakt, že dokáže spúšťať .exe súbory a je vybavený všetkými funkciami, ktoré ponúka aj desktopová verzia.

To, že je takéto niečo možné, už demonštroval aj samotný Qualcomm, ktorý predvádzal Windows 10 spustený na procesore Snapdragon 820. Procesor sa ale nachádzal v phablete HP Elite x3, ktorý bol schopný spúšťať hry, prehrávať 4K videá či operovať s balíkom Office.

V tomto prípade sa ale procesor nachádzal práve v Xiaomi Mi 6, pričom ide o jeho novšiu verziu, Snapdragon 835. Nevieme však, aký stabilný je tento systém na smartfóne a či ho zariadenie zvláda bez problémov. Vieme ale, že takéto niečo je možné a je to skutočne pozoruhodné.

Zdroj: Gizmochina

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú