Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Kauza Huawei sa dotýka čoraz väčšieho počtu spoločností, od rôznych výrobcov, cez vývojárov, až po samotných telekomunikačných operátorov. Takmer každý deň sa dozvedáme novinky v súvislosti s touto kauzou, pričom už viacero spoločností pozastavilo svoje obchody s Huawei. Najnovšie sa vyjadril aj najväčší európsky operátor Deutsche Telekom, ktorý požiadal svojich zamestnancov, aby prestali používať zariadenia Huawei.

Deutsche Telekom podľa portálu Handelsblatt vyzval zamestnancov, aby si našli náhradu za zariadenia od Huawei. V tomto prípade nejde o príkaz zo strany zamestnávateľa, ale len o odporúčanie. Toto odporúčanie sa vraj netýka zamestnancov, ktorí už nejaké zariadenie značky Huawei vlastnia, ale len tých, ktorí si budú kupovať nové.

Nemecký gigant je jednou z prvých spoločností podľa telecompaper.com pôsobiacich mimo USA, ktorá podnikla takto striktný krok proti Huawei. S najväčšou pravdepodobnosťou ide o krok spojení s americkým T-Mobile, ktorý spadá pod Deutsche Telekom. T-Mobile by sa mal v najbližšej dobe spojiť s operátorom Sprint.

Zobraziť celú galériu (0)
Dávid Igaz / FonTech

Pravidelne ťa informujeme o novinkách v súvislosti s touto kauzou, takže si už určite postrehol, že Huawei má už niekoľko týždňov problémy, ktoré vznikli na základe podpísaného nariadenia americkým prezidentom Donaldom Trumpom. Na reakciu sme sa pýtali nedávno aj našich operátorov, ktorí nám potvrdili, že situáciu monitorujú a zatiaľ nebudú podnikať žiadne výrazné kroky voči Huawei.

V súvislosti s vyhlásením Deutsche Telekom sme oslovili slovenského operátora Slovak Telekom. „Toto odporúčanie sa týka iba nemeckého trhu, na Slovak Telekom sa nevzťahuje a žiadny podobný pokyn pre našich zamestnancov nemáme,” uviedol hovorca spoločnosti Michal Korec.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú