Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

banner-redmi-note-3
Končí sa ďalší týždeň a s ním prichádza ďalší diel nášho seriálu Vylepšujeme si fóny z Číny. Predstavíme si dnes časť GravityBoxu, ktorá vylepšuje to, na čo bol mobil stvorený.

Sleduj FónyzČíny.sk aj na FacebookuGoogle+ Instagrame!

Aj keď to v súčasnosti tak nevyzerá, mobily, predchodcovia smartfónov, boli určené na komunikáciu. A práve na vylepšovanie týchto hlavných funkcií sa veľmi zabúda. Hľadám v nastaveniach kedysi bežné nastavenia a čuduj sa svete, nie sú tam.

Existujú výrobcovia, ktorí predvolene nastavujú (1), že pri otočení mobilu počas vyzváňania sa stíši prípadne zruší hovor (2). Osobne som toto ešte neskúšal aj keď to mám na svojom zariadení od výroby aktívne. Počas hovoru je potrebné sa sústrediť na veľmi veľa detailov a väčšina ľudí nemá čas ešte kontrolovať displej, či hovor stále prebieha, prípadne či nevolá už 30 minút. Riešením môžu byť vibrácie počas volania, ktoré je možné zapnúť pri nadviazaní hovoru, pri ukončení hovoru, pri čakajúcom hovore, alebo každú 45. sekundu pri odchádzajúcom hovore. Ak preferujete na začiatku (3) tichšie zvonenie, ktoré sa časom zosilňuje, môžete si podrobne nastaviť, v akom časovom intervale sa má zvyšovať hlasitosť. Môžete tiež nastaviť vlastnú fotku pre neznámy kontakt, prípadne fotku zväčšiť na celú obrazovku. Za zmienenie stojí aj automatická konverzia diakritiky v SMS pred jej odoslaním, aby ste mohli využívať štandardný počet znakov a to 160.

Špeciálnou funkciou GravityBoxu je „Smart radio“. Smart radio (4) dokáže automaticky prepínať medzi 2G / 3G / 4G podľa toho, či ste práve na Wifi, (5) mobilných dátach alebo vypnutej obrazovky a vďaka tomu znížiť spotrebu v prípade, keď je to možné. Môžete si ešte zvoliť, na aké siete sa chcete pripojiť normálne (6) a na akú sa chcete pripojiť v úspornom režime (7). Nechýba ani možnosť nastavenia rôznych oneskorení.

Nabudúce nás čaká špeciálny 10. diel. Zatiaľ môžem prezradiť iba to, že sa budeme venovať hardvérovým vylepšeniam.

TIP: Vylepšujeme si fóny z Číny #1: Inštalujeme Xposed a GravityBox

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú