Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Prémiové smartfóny z kategórie vlajkových lodí chcú ohúriť svojimi nadštandardnými vlastnosťami, ktoré žiaľ nie sú vždy práve najlacnejšie. Dôkazom toho je aj posledné dielo Applu, ktorého fanúšikov však chce k sebe prilákať aj známy „zabijak vlajkových lodí“ vo svojej najlepšej kondícii doteraz. Hoci sa môže nové OnePlus 6T stať favoritom milovníkov smartfónov, iPhone XS Max nastavil latku poriadne vysoko, čo dokazuje aj toto porovnanie.

Čínsky výrobca vlajkových lodí, ktoré majú byť hrozbou pre drahých konkurentov, vylepšil svoju ponuku o nové OnePlus 6T, ktoré je jedným z najlepších Android smartfónov vôbec. Prináša so sebou inovatívnejšiu výbavu a dizajn, čím môže zaujať nejedného náročného používateľa. Ten však pri prezeraní tých najlepších modelov tohto odvetvia narazí aj na nový iPhone XS Max, ktorý ponúka nekompromisné vlastnosti.

Zobraziť celú galériu (7)
91mobiles Tamil/YouTube

V porovnaní s OnePlus 6T ale hraje v tomto prípade veľkú úlohu cena, ktorá je omnoho vyššia. Práve to je nesmiernou výhodou nového „zabijaka vlajkových lodí“ z Číny, ktorý chce najväčšiemu iPhonu doteraz podraziť nohy svojou skvelou výbavou za prívetivejšiu sumu. Stále je tu však niekoľko rozdielov, ktoré hovoria v prospech každého modelu z tejto dvojice a robia ich jedinečnými. To, či nový iPhone XS Max skutočne uteká tak ďaleko od nového OnePlus 6T, prezrádzajú aj nasledujúce riadky.

Vizuálna stránka inšpirovaná predchodcami

Zobraziť celú galériu (7)
XEETECHCARE/YouTube

Ani jeden z týchto vybraných modelov neprešiel v poslednom období výraznou dizajnovou revolúciou a návrhári sa tak inšpirovali ich predchodcami. U iPhonu XS Max bol pre nich vzorom iPhone X a OnePlus 6T zasa zdedilo veľkú časť svojej podoby po OnePlus 6. Žiaden z nich by tak v otázke dizajnu nemusel byť pre používateľa predošlej generácie dôvodom na to, aby sa ihneď vrhol na najnovšie modely. Pokiaľ by niekto zatúžil po novom farebnom prevedení, obaja výrobcovia si pripravili novinky, ktoré sa mnohým zapáčia. Popri starých známych farbách tento rok iPhone XS Max priniesol aj novú zlatú farbu a OnePlus 6T zasa dostalo okrem čierneho kabátu aj krásnu verziu „Thunder Purple“.

S 512 GB úložiskom iPhonu XS Max si vystačí každý

Nenechaj si ujsť
Čo robí iPhone tak prestížnym a jedinečným smartfónom, že po ňom ľudia túžia?

Najnáročnejší používatelia, ktorí potrebujú vo svojom smartfóne veľa priestoru, môžu svoj zrak obrátiť na oba tieto kúsky. Každý z nich ponúka dostatok internej pamäte, no iPhone XS Max má v tomto smere predsa len navrch. Aj keď jeho základná verzia ponúka 64 GB ROM a OnePlus 6T dostalo v najnižšej verzii ešte raz toľko úložiska. Tam, kde tento dravec z Číny končí, iPhone XS Max začína a popri 256 GB verzii, ktorú nájdeme v oboch novinkách, vyniká model z Kalifornie veľkou 512 GB vstavanou pamäťou. Záujemcovia si však pri výbere musia dobre zvoliť, po akom prevedení siahnu. U týchto smartfónov totiž nenájdu podporu pre microSD karty.

Niet nad skvelý AMOLED panel

Zobraziť celú galériu (7)
Jonathan Morrison/YouTube

Nič pre malé ruky. Táto veta môže platiť ako pri iPhone XS Max, tak aj pri OnePlus 6T. Ich veľké displeje sa od seba uhlopriečkou výrazne nelíšia, veď koniec koncov je zobrazovací panel v čínskej vlajkovej lodi menší len o 0,09″. AMOLED obrazovky dokážu v oboch prípadoch ponúknuť vynikajúci obraz, z ktorého však rozhodne viac uvidí používateľ pri novinke od OnePlus. Pomer displeja k telu smartfónu je tu väčší než u iPhonu XS Max a neslávny výrez prichádza vo svojej minimalistickej podobe. Pokiaľ niekomu prekáža široký „notch“ v najnovšom modeli od Apple, jeho dostupnejší protivník s Androidom je výbornou alternatívou, a to aj napriek tomu, že nezískal prestížne ocenenie za najlepšiu obrazovku od spoločnosti DisplayMate.

OnePlus 6T dobije batériu len káblom

Hrubšie telo OnePlus 6T poňalo aj väčší akumulátor, ktorý dostal kapacitu 3 400 mAh hodín. Naproti tomu sa 3 174 mAh baterka iPhonu XS Max môže zdať ako nedostačujúci zdroj energie, no za všetkým treba hľadať viac než len čísla. Pri výdrži rozhoduje aj optimalizácia softvéru, ktorú Apple zvláda na výbornú. Najväčším nedostatkom je však absencia rýchlej nabíjačky v balení nového iPhonu, ktorú berie OnePlus ako samozrejmosť. Jeho najnovší model si tak každý nabije poriadne rýchlo, avšak nie bezdrôtovo. Výrobca totiž nevyužil možnosť indukčného nabíjania ako v iPhone XS Max.

Dvojicu objektívov dotiahol Apple na ešte vyšší level

Nenechaj si ujsť
iPhone XS Max nemá najlepší fotoaparát v smartfónoch. Neohrozene stále kraľuje čínsky velikán

V otázke fotovýbavy má navrch Top model Applu, ktorému do kariet nahráva nielen optická stabilizácia oboch zadných objektívov, ale aj ich lepšie spracovanie. Svedčia o tom tiež výsledky testu DxOMark, kde iPhone XS Max dosiahol skvelých 105 bodov. Najväčšou prednosťou veľkého „Maxka“ je „Dynamické HDR“, ktoré robí skutočne skvelý kus práce. Na fotoaparáte OnePlus 6T výrobca taktiež poriadne zapracoval, čo sa odráža aj v pri reálnom používaní. Ide tiež o ďalší smartfón, ktorý zvláda nahrávanie 4K videa pri 60 fps, čo ocenia aj najnáročnejší používatelia.

Nenápadný snímač odtlačkov v displeji

Kým mnohým smartfónom stále kraľuje klasický snímač odtlačkov prstov, OnePlus stavilo na jeho inovatívnejšiu verziu a zo zadnej steny ho presunulo priamo do displeja. Na druhej strane sa tohto prvku Apple vzdal aj v iPhone XS Max, ktorý sa spolieha len na rozoznávanie tváre používateľa. Face ID je schopné skvelo poslúžiť takmer v akejkoľvek chvíli a tento rok ho výrobca ešte viac vylepšil. Pri výbere ostáva len na preferenciách zákazníka, aby si zvolil preňho ten správy smartfón. Či chce inovatívné odomykanie zabudovaným snímačom odtlačkov, alebo prepracovaným 3D skenom tváre, je len a len na ňom.

Snapdragon 845 už na A12 Bionic nestačí

Táto časť rozdeľuje fanúšikov smartfónov na dva tábory. Avšak, tu jednoznačne vedie nový iPhone XS Max, ktorý dostal nový procesor A12 Bionic vyrobený 7 nm výrobným procesom. Jeho hrubá sila sa osvedčila vo všetkých smeroch, kde s prehľadom zvláda aj najnáročnejšie úkony. S tými si poradí hravo aj OnePlus 6T, ktoré nie je označované ako „zabijak vlajkových lodí“ len tak nadarmo. Pri pohľade na syntetické benchmarky ale nie je Snapdragon 845 v tomto smartfóne tak silný ako nový kremík od Apple. V bežnom každodennom živote však oba smartfóny podajú špičkový výkon, ktorý si podmaní každého.

Cena OnePlus 6T je jedným z jeho najväčších lákadiel

Nenechaj si ujsť
OnePlus 6T prešiel prvými testami. V AnTuTu vystrelil k najlepším

Azda najzásadnejším rozdielom medzi týmito novinkami je práve ich predajná cena. Kým OnePlus sa snaží ohúriť prívetivejšou sumou, Apple zašiel do extrémov a jeho iPhone XS Max patrí k tým najdrahším na trhu. V niektorých verziách ide o rozdiel aj viac ako 1 000 €. Cena jedného prémiového smartfónu z Kalifornie sa tak vyrovná aj trom kusom OnePlus 6T. Tu už je však rozhodnutie opäť len na zákazníkovi. Pokiaľ chce skutočne luxusný a drahý kus techniky, môže svoje peniaze investovať do iPhonu XS Max. Ak však túži po prémiových vlastnostiach, no za tretinovú cenu, OnePlus 6T je tým najlepším adeptom na kúpu.

Ktorý smartfón by si si vybral?

Načítava sa... ... Načítava sa... ...

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú