Popri trende narastajúceho počtu megapixelov vo fotoaparátoch smartfónov prichádza trend zväčšujúcich sa možností priblíženia. Očakávaná novinka od Xiaomi má dokonca ponúknuť až 120-násobný zoom.

Portál Gizchina priniesol zaujímavé úniky z pozadia čínskeho Xiaomi, ktoré naznačujú príchod smartfónu s väčším priblížením ako ponúka Samsung Galaxy S20 Ultra. Známy portál Xiaomishka totižto oznámil, že čínsky gigant pracuje na smartfóne, ktorý aktuálne nesie označenie CAS a predstavený by mal byť podľa všetkého už nasledujúci mesiac.

Zobraziť celú galériu (1)
Periskopická kamera umožňujúca väčšie optické priblíženia. Zdroj: Oppo

Predpokladá sa, že pôjde o model Mi CC 10 a jeho fotoaparát bude schopný poskytnúť pôsobivé 12-násobné optické priblíženie. Vo výsledku tak smartfón môže ponúknuť až 120-násobný digitálny zoom. Novinka údajne využije ako hlavný snímač 108 MPx Samsung ISOCELL Bright HM2, ktorý by mal byť teoreticky novou generáciou senzora HM1, ktorý aktuálne používa Galaxy S20 Ultra.

Zobraziť celú galériu (1)
Xiaomi Mi CC 9/mi.com

Čo je ale zaujímavé, v súvislosti so smartfónom sa spomína aj ešte stále nepredstavený procesor Snapdragon 775G s podporou 5G a NFC. Predchádzajúca verzia smartfónu Mi CC 9 bola neskôr známa pod globálnym označením Xiaomi Mi A3.

Ak sú úniky pravdivé, je možné, že aj tento smartfón neskôr uvidíme v našich končinách v podobe modelu Mi A4 s čistým Androidom.

Zdroj: Gizchina

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú