Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Windows 7 bol legendárnou verziou, no jeho životná púť sa už skončila a Microsoft prestal s jeho podporou. Ako upozornil portál ZDnet, aj napriek tomuto faktu ho ale stále využívajú milióny ľudí po celom svete.

Ukončenie podpory znamená, že Windows 7 prestal dostávať bezpečnostné aktualizácie a pre používateľov, ktorí sú pripojení k internetu, je tak potenciálne nebezpečné používať ho. Z dát analytického nástroja NetMarketShare, ktorý získava údaje o operačnom systéme z webových prehliadačov, je však evidentné, že množstvo používateľov využíva „sedmičku“ aj na online aktivity.

NetMarketShare/Screenshot

Na základe výsledkov z posledného mesiaca minulého roka môžeme vidieť, že najväčšie zastúpenie má pochopiteľne Windows 10 a patrí mu až 73,4 % trhu. Hneď za ním sa však nachádza Windows 7 s podielom až 22,2 %, čo je na viac ako rok nepodporovaný systém naozaj veľa. Výsledky z iných analytických služieb preukazujú veľmi podobné čísla.

Microsoft tvrdí, že eviduje 1,5 miliárd Windows používateľov, pričom z tohto čísla sa teda dá usúdiť, že Windows 7 stále využíva až 330 miliónov používateľov. Zdá sa, že Microsoftu nepomohol ani nátlak na ľudí, aby prešli z používania „sedmičky“ na nový Windows 10.

Zdroj: ZDnet, NetMarketShare

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú