Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Microsoft ukončil podporu svojho operačného systému Windows 7 v januári 2020, no podľa štatistík ho aj naďalej používa veľké množstvo ľudí. Hromadná migrácia na Windows 10 sa tak podľa portálu ITworld zatiaľ nekoná.

Operačný systém Windows 7 si aj vo februári, teda v mesiaci, kedy už nemá oficiálnu podporu zo strany Microsoftu, drží na trhu viac ako štvrtinový podiel s pomedzi všetkých operačných systémov.  Podľa štatistík agentúry Net Applications zaznamenal Windows 7 najvyšší úbytok používateľov na prelome rokov 2019 a 2020, kedy ich podiel klesol z 29,57 % na 25,56 %.

Medzi mesiacmi január a február v roku 2020 bol však úbytok používateľov minimálny, ich podiel klesol len o pár desatín percenta a aktuálne ho používa 25,2 % trhu. Podľa týchto čísel je teda jasné, že používatelia nemajú veľký záujem prechádzať na najnovší Windows 10.

Microsoft (Úprava redakcie)

Celkovému trhovému podielu všetkých operačných systémov od Microsoftu však koniec podpory Windowsu 7 nijako neuškodil.

Windows aktuálne používa viac ako 88 % všetkých používateľov, približne rovnaké číslo si Microsoft držal počas celého uplynulého roka, kedy sa medzimesačné rozdiely pohybovali v rozmedzí jedného percenta.

Zdroj: ITworld, Net Applications

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú