Hackeri, ktorí tento mesiac nabúrali platformu, pôvodne odcudzili rôzne virtuálne mince v hodnote 610 miliónov dolárov (zhruba 522,66 milióna eur), čo bola jedna z najväčších krádeží kryptomien v dejinách. Osoba alebo osoby, ktoré stáli za útokom, ukradnuté kryptomeny vrátili.

Poly Network uviedla na Twitteri, že opäť získala kontrolu na všetkými kryptoaktívami s výnimkou stablecoinov tether v hodnote 33 miliónov dolárov, ktoré zmrazila spoločnosť Tether, ktorá prevádzkuje túto virtuálnu menu. Platforma dodala, že rokuje s Tetherom o rozmrazení týchto aktív.

Hackeri, ktorí stoja za útokom, už predtým uviedli, že ho zrealizovali pre zábavu, no tiež aby odhalili zraniteľnosť platformy a vždy mali úmysle vrátenie ukradnutých digitálnych mincí. Niektorí analytici však špekulujú o tom, že hackeri možno len zistili, aké ťažké by bolo „preprať“ taký objem ukradnutých kryptomien.

Poly Network informovala o útoku 10. augusta, ale na druhý deň uviedla, že hackeri začali vracať ukradnuté digitálne mince. Platforma takisto ponúkla útočníkovi alebo skupine útočníkov odmenu za odhalenie jej zraniteľnosti vo výške 500 000 dolárov.

Ďalšie články o kryptomenách:

Zdroj: TASR

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú