Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Očkovacia lotéria na Slovensku začínala s obrovskými organizačnými problémami, kedy autori relácie vôbec nepočítali s niekoľkosekundovým oneskorením vysielania pri sledovaní cez internet. Dnes ho produkcia rieši prečítaním hesla ešte pred samotným losovaním lístkov z osudia.

Nedoriešené však bolo aj informovanie víťazov denného losovania o 100 až 10 000 eur. Až do tohto týždňa museli Slováci to, či vyhrali alebo nie, kontrolovať manuálne, prácnym zadávaním svojich kódov na webovej stránke Ministerstva financií.

Vyrieši to appka

Už pár dní je však dostupná aj mobilná aplikácia, ktorá dokáže kódy priradené každému zaočkovanému a zaregistrovanému overiť jednoducho po pár kliknutiach na smartfóne.

Stačí si z App Store alebo Google Play stiahnuť appku s názvom Očko Výhra a uložiť do nej svoje údaje, ktoré štát každému súťažiacemu zaslal cez SMS.

Aplikácia okrem jednoduchého skontrolovania údajov v tabuľkách Ministerstva financií zobrazuje aj celý rebríček. Závistliví Slováci tak uvidia, kto v rámci lotérie zatiaľ vyhral najviac, spolu s ďalšími štatistikami.

Autori dokonca upozorňujú, že dokážu rozlíšiť aj mená, ktoré už vyhrali viackrát – ľudia zaočkovaní dvomi alebo tromi dávkami vakcíny totiž v osudí majú až dva, respektíve tri losy. Podľa dát v appke sa takto šťastie usmialo už na 645 ľudí.

Google Play

Autori dokonca plánujú aplikáciu rozšíriť o notifikáciu so správnym heslom počas nedeľného prenosu, ktoré je potrebné prečítať moderátorom relácie Byť zdravý je výhra v priamom prenose. Súťažiaci by tak teoreticky nemusel sledovať celý prenos na RTVS.

Notifikácie v aplikácii by čoskoro mali chodiť aj v prípade výhry, hoci teoreticky už nebudú potrebné. Po vyše mesiaci totiž štát začal konečne výhercom posielať aspoň e-maily.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú