Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Apple spravil kontroverzné rozhodnutie a z balenia iPhonov sa rozhodol vyhodiť nabíjací adaptér, ale aj slúchadlá EarPods. Nabíjací kábel z USB-C na Lightning v balení však môže byť v niektorých prípadoch doslova zbytočný. Priložený kábel v balení nových iPhonov 12 údajne nie je kompatibilný s predošlými nabíjacími adaptérmi Applu. Zákazník tak bude predsa len nútený kúpiť si novú nabíjačku, informoval Mashable.

Odstránenie nabíjacieho adaptéra a káblových slúchadiel EarPods vyvolalo v Apple komunite, ale aj medzi používateľmi konkurenčných Androidov veľkú diskusiu. Podľa niektorých ide o krok správnym smerom, pre iných je to zas veľký problém.

Názory sa rôznia, no faktom ostáva, že balenie všetkých iPhonov, ktoré Apple aktuálne predáva, neobsahuje toto príslušenstvo.

To sa týka aj iPhonu XR, iPhonu SE (2020), iPhonu 11 a samozrejme najnovšieho iPhonu 12, 12 mini, 12 Pro a 12 Pro Max.

Smartfón, dokumentácia a nabíjací USB-C na Lightning kábel bude všetko, čo zákazník pri kúpe niektorého z týchto iPhonov po novom dostane. Okrem toho, spomínaný nabíjací kábel v balení nebude kompatibilný so staršími nabíjacími adaptérmi. Pokiaľ sa teda používateľovi nepohadzuje doma starý nabíjací kábel a pôvodný USB-C adaptér, bude si musieť kúpiť novú 20 W nabíjačku.

Ďalšie články: 

Zdroj: Mashable

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú