Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Počas včerajšieho eventu predstavil Apple viacero noviniek, no hlavným lákadlom celej udalosti boli nové iPhony 12. Spoločnosť však odstránila z balenia základné príslušenstvo a ponechala len nabíjací kábel. Po predstavení ale Apple znížil cenu káblových EarPods slúchadiel a na niektorých trhoch zlacnil aj 20 W nabíjačku. Koľko po novom stoja tieto doplnky? O téme informoval MacRumors.

Zákazníci, ktorí si kúpia nový iPhone 12 mini, iPhone 12, iPhone 12 Pro alebo iPhone 12 Pro Max, môžu byť prekvapení kvôli chýbajúcemu príslušenstvu. Nabíjací adaptér a slúchadlá EarPods Apple odstránil z dôvodu šetrenia životného prostredia.

Mnohí fanúšikovia značky, ktorí prejdú na nové modely zo starších, totiž často majú doma hneď viacero nabíjacích adaptérov. Preto je veľký predpoklad, že ďalší nevyužijú. Podobný príklad môžeme aplikovať aj na slúchadlá EarPods. Apple však znížil ich ceny o pár dolárov.

Po novom tak stojí na niektorých trhoch 20 W USB-C nabíjačka (pre kábel USB-C na Lightning) 19 dolárov, čo je cca 16 € (pôvodne 29 dolárov – 25 €). EarPody dostali rovnakú zľavu a stoja 19 €.

Nemecký a rakúsky Apple web však stále predávajú 20 W nabíjačku za 25 €. Pôvodný 18 W USB-C adaptér ako z balenia iPhonu 11 Pro už nie je v ponuke.

Zdroj: MacRumors, Apple

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú