Aktualizované 8. augusta 2023: Ako najnovšie informuje portál DSL, vyradenie obľúbených českých staníc v Telekome sprevádza nečakaný krok divízie Digi Slovakia. Tá totiž zákazníkom Digi TV aktuálne presunula ďalšie české stanice Prima Cool, Prima Krimi a Prima Love z popredných priečok na čele tretej desiatky (21. až 23. pozícia) výrazne dozadu.

Čitatelia portálu FonTech.sk nám písali, že dané stanice operátor vypol. To však, ako sa ukázalo, nie je pravda. Konkrétne sa po novom stanice nachádzajú na pozíciách 116 až 118 štandardného programového rastra, pričom podľa dostupných informácií nebolo zverejnené stanovisko uvádzajúce dôvod pre tento krok. Svoje obľúbené kanály Prima teda po novom nájdeš na úplne iných miestach, konkrétne na 116., 117. a 118. pozícii.

Aktualizované 7. augusta 2023: Niektoré platformy už začali s odstraňovaním českých televíznych staníc. Nefunkčné sú kanály Prima COOL, Prima ZOOM, Prima LOVE a Prima MAX. Na niektorých platformách vysielanie týchto kanálov na Slovensku zatiaľ pokračuje.

Pôvodný článok:

Telekom vo svojich platformách nahradí dva české kanály novými stanicami. Jednou z nich bude JOJ svet, ktorý ponúkne nové dokumenty s rôznym tematickým zameraním a ich rok výroby nebude starší ako 2014.

Operátor tiež rozšíri v službe Magio TV dostupnosť kanála Spark TV, ktorý sa zameria nielen na históriu a prírodu, ale aj na súčasné témy. Tento dokumentárno-diskusný kanál má združovať zaujímavé formáty z rozličných oblastí.

Oba tieto kanály majú nahradiť populárne české stanice Prima ZOOM a Prima MAX, ktoré budú vyradené z ponuky 15. augusta 2023. Ďalšie české stanice zatiaľ v programovej ponuke ostávajú.

Orange chce podať žalobu

Okolo českých televíznych staníc sa rozpútala na Slovensku v posledných týždňoch hotová búrka po tom, čo Orange rozoslal predžalobnú výzvu so žiadosťou o stiahnutie 10 českých kanálov z ich vysielania konkurenčným operátorom.

Za snahou o vypnutie českých televízií na Slovensku stojí aj lobing súkromných televíznych skupín Markíza a JOJ, ktoré televíznych operátorov už v januári vyzývali na blokovanie obsahu (filmov a seriálov), na ktoré majú pre slovenský trh zakúpené práva.

UPC v zaslanom stanovisku pre FonTech.sk tvrdí, že české kanály chce na Slovensku šíriť aj naďalej a kroky Orangeu sú predovšetkým podvodom na divákoch. Nie je vylúčené, že operátor so svojou snahou uspeje. V minulosti operátori museli z ponuky z dôvodu neusporiadaných licencií vyradiť aj dvojicu najsilnejších českých televíznych staníc Nova a Prima, ktoré v našom vysielaní nahradili nové stanice Nova International a Prima Plus.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú