Bitcoin pokračoval vo štvrtok ráno v oslabovaní. Dôvodom je širší pokles aktív, ktoré predtým profitovali z optimizmu retailových investorov podporeného fiškálnymi stimulmi.

Cena najväčšej a najznámejšej kryptomeny vo štvrtok ráno klesla o 4,7 % na 2-týždňové minimum 52 250 USD (44 186 eur). Bitcoin má za sebou najdlhšie oslabovanie od decembra. Stráca aj širší Bloomberg Galaxy Crypto Index.

Rastú špekulácie, že ďalšie peniaze, ktoré dostali americkí spotrebitelia v rámci novej pandemickej fiškálnej pomoci a stimulov, sa minú skôr v reálnej ekonomike než na finančných trhoch, keďže rýchle očkovanie pomáha návratu k istému normálu.

Počet call opcií obchodovaných v USA klesol z rekordných úrovní, na ktoré sa dostal skôr v tomto roku, rovnako ako strácajú akcie obľúbené medzi retailovými investormi ako GameStop alebo populárny fond ARK Innovation ETF.

Oslabovanie bitcoinu prehlbuje presun k hodnotovým aktívam od rastových, ako sú napríklad technologické akcie, uviedol šéf kryptoburzy Luno pre ázijsko-pacifický región Vijay Ayyar. Cena bitcoinu sa aktuálne pohybuje približne o 15 % pod svojím rekordným maximom 61 742 USD dosiahnutým pred necelými dvomi týždňami.

V medziročnom porovnaní však je bitcoin stále silnejší asi o 700 %. Bitcoin v stredu (24. 3.) dočasne podporili tweety šéfa Tesly Elona Muska, že zákazníci si už môžu kupovať elektromobily spoločnosti za bitcoin.

Ďalšie články:

Zdroj: TASR

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú