Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Do súboja medzi elektromobilmi sa zapája znovuzrodená spoločnosť Fisker, ktorej generálnym riaditeľom je rovnomenný Henrik Fisker. Táto automobilka prichádza po dlhom čase s novým vozidlom Fisker EMotion, ktoré si teraz môžeme pozrieť v celej kráse.

Najskôr sa ale pozrime na niektoré základné špecifikácie. Výrobca udáva dojazd až 643 km, pričom môže dosiahnuť maximálnu rýchlosť 260 km/h. Fisker tiež vyzdvihuje extrémne rýchle nabíjanie. Iba 9-minútové nabíjanie postačí na ďalšiu 100-kilometrovú jazdu. „EMotion bude vybavené hardvérom, ktorý umožní plne autonómnu jazdu. Schválené a predstavené bude partnerským dodávateľom, ktorého čoskoro odhalíme. Interiér je zameraný na maximálne pohodlie a každé sedadlo bude mať prístup k obrazovke pre čo najlepší používateľský zážitok.“, tvrdí Fisker v tlačovej správe.

 


Nenechaj si ujsť
Fisker prichádza s futuristickým elektromobilom eMotion, ktorý totálne zahanbí Teslu

Samotný CEO už na svojom Twitteri zverejnil prvú reálnu fotografiu. Premiéry sa dočkalo aj video, v ktorom si môžeme pozrieť každý detail vozidla. Tento elektromobil ale v žiadnom prípade nebude cenovo dostupná záležitosť. Cena začína na úrovni 129,000 $, čo je v prepočte okolo 112 920 €. Predobjednávky začal výrobca prijímať už teraz, pričom od zákazníkov vyžaduje zálohu vo výške 2000 $. Výroba áut začne niekedy v roku 2019.

Za priameho konkurena pre EMotion by sme mohli považovať Teslu Model S v konfigurácii so 100 kWh batériou. Tá má dojazd 632 km, maximálnu rýchlosť 250 km/h a stojí 94 150 €. Do úvahy pripadá aj Porsche Mission E, ktoré je ale zatiaľ iba vo fáze konceptu. Na jedno nabitie má dokázať prejsť 500 km, dosiahnuť maximálnu rýchlosť 250 km/h a do 80 % kapacity sa má nabiť iba za 15 minút. Na tom, kto tento súboj vyhrá, až tak nezáleží. Najdôležitejšie predsa je, aby vyhralo životné prostredie, no nie?

zdroj fotografií: Fisker

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú