Niektoré javy, ktoré sa vyskytujú na našej planéte, sú označené prívlastkom záhadné. Nemáme pre nich žiadne potvrdené racionálne vysvetlenia a tak ostávajú zahalené rúškom tajomstva. Najnovšie do portfólia takýchto javov pribudol aj fascinujúci objav neďaleko Las Vegas, ako informuje BBC.

Záhadná stavba v púšti

Policajné oddelenie v Las Vegas informovalo o nevšednom pozorovaní cez víkend. V nevadskej púšti neďaleko Gass Peak – obľúbenej turistickej oblasti, ktorá sa nachádza asi hodinu severne od Las Vegas, objavili reflexný monolit. Nezvyčajný nález vyvolal zvedavosť a špekulácie o pôvode a účele záhadnej stavby.

„Vidíme veľa divných vecí, keď ľudia chodia na turistiku, ako napríklad, že nie sú pripravení na počasie, neprinesú si dostatok vody… ale pozrite sa na toto!“ oddelenie zverejnilo na Facebooku.

Polícia ďalej vyzvala ľudí, aby pred turistikou prijali preventívne opatrenia vrátane sledovania predpovede počasia a tiež kontroly, aby boli v prírode dobre zásobení jedlom a vodou. Ako povinnú výbavu si odporúčajú vziať spoľahlivý zdroj svetla a plne nabitý telefón.

Ďalšie nálezy

V posledných rokoch sa v rôznych častiach sveta objavili podobne vyzerajúce monolity. Začiatkom aktuálneho roka sa na kopci vo Walese z ničoho niť zjavil 3-metrový monolit, ktorý vyzeral „ako nejaké UFO“ a nikto nemal poňatia, ako sa tam tento zjav dostal.

Pred štyrmi rokmi sa našiel ešte vyšší, konkrétne 3,66 metra vysoký lesklý kovový monolit v divočine štátu Utah, ďalšie monolity boli objavené v Rumunsku, Kalifornii a na ostrove Wight.

George Stein/Facebook/themostfamousartist/Instagram

Najnovší monolit v Nevade vyvolal nielen medzi miestnymi otázky o jeho pôvode a účele. Zatiaľ čo úrady si nie sú isté, ako sa tam dostal, vyzývajú turistov na obozretnosť.

Niektoré špekulácie hovoria, že tieto objekty by mohli byť súčasťou prepracovanej umeleckej inštalácie, zatiaľ čo iní ľudia veria, že by to mohla byť forma verejného umenia alebo dokonca správa z neznámeho zdroja. Napriek tajomstvu, ktoré tieto štruktúry obklopuje, monolity naďalej podnecujú predstavivosť verejnosti a tiež diskusie o úlohe umenia a verejných priestorov v našich životoch.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú