Nech už mal bývalý premiér Igor Matovič akékoľvek úmysly, výsledok je prinajmenšom katastrofálny. Jeho očkovacia lotéria čelí po obrovskej hanbe ďalším problémom, zo zahraničia sa do nej neprihlásiš a web ignoruje dokonca aj samotný Google, informuje Startitup.

Bilancia je zatiaľ hrôzostrašná

Ďalší nápad a projekt slovenskej vlády, ktorý akosi nedotiahli dokonca, je na svete. Nielenže z piatich vylosovaných získal výhru len jeden človek a žena, ktorá vyhrala 400-tisíc € o peniaze prišla kvôli meškajúcemu TV signálu, do lotérie navyše nie je možné sa prihlásiť zo zahraničia.

Očkovacia lotéria síce prešla zásadnými zmenami a úpravami pravidiel, stále je však veľké množstvo Slovákov diskriminovaných. Web je totiž dostupný len na Slovensku, upozorňuje prostredníctvom Spotibo odborník na optimalizáciu pre vyhľadávače, Ján Januška.

Mat Napo/Unsplash (Úprava redakcie)

Registrácia je preto možná len na Slovensku, pričom zaradenie do žrebovania môže trvať až 14 dní. Ministerstvo tak ešte všetky problémy nevyriešilo a naďalej má na čom pracovať.

Napriek vážnym problémom však očkovacia lotéria láme rekordy sledovanosti a pozerá ju enormný počet Slovákov. Sledovanosť relácie sa na Jednotke vyšplhala až na 788-tisíc.

Blokovanie môžete obísť

Aj toto blokovanie je samozrejme možné obísť a to vďaka virtuálnej privátnej sieti VPN, čo však množstvo ľudí nedokáže a poslúži len tým, ktorý sa v problematike trochu vyznajú alebo sa chcú naozaj zúfalo zapojiť do lotérie.

Lotéria je primárne však najmä pre tých, ktorý si nie sú istí, či sa dať očkovať. A ak má byť registrácia do nej komplikovaná a zložitá, len sotva splní svoj účel. Problémy s vyhľadávaním má aj Google, keďže jeho servery sa nachádzajú v USA a k obsahu stránky bytzdravyjevyhra.sk nemá prístup. Samotný Matovič môže za pomerne diskutabilný a kontroverzný nápad, technický stav samotnej lotérie už však v jeho rukách (našťastie) nie je.

Freepik/TASR - Dano Veselský

Keď sa jedná o IT a podobné záležitosti, je to na našej politickej scéne skutočne nešťastné. Najnovšie totiž bývalý predseda politickej strany KDH, Alojz Hlina, informoval, že sa stal obeťou podvodu. Kvôli falošným reklamám s kryptomenami prišiel až o 13 000 eur.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú