Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Spoločnosť Boeing upozornila až 16 svojich zákazníkov na potenciálnu elektrickú chybu strojov Boeing 737 Max, ktorú by mali vyriešiť predtým, než sa rozhodnú stroje využívať v ďalšej službe. Aerolínia sa musia uistiť, že jeden z dôležitých elektrických komponentov je dobre uzemnený – spoločnosť spolupracuje s FAA na vyriešení tohto problému, o téme informuje CNN Business.

Stroje Boeing 737 Max sa sotva dostali po dvoch rokoch do vzduchu a opäť čelia problémom. Všetky boli uzemnené od marca 2019 a dvoch veľkých nehodách, ktoré pripravili o život 346 ľudí vrátane štyroch Slovákov a vynútili si celosvetovú odstávku týchto strojov. Podľa vyšetrovania v USA zatajili zamestnanci Boeingu pred úradom regulujúcim leteckú bezpečnosť dôležité informácie o lietadle a potom sa svoje skutky snažili zamaskovať.

Bezpečnostný analytik CNN verí, že nová chyba sa týka zálohy hlavného elektrického systému, ktorý napája všetky elektrické komponenty lietadla. Keďže museli byť lietadlá opäť uzemnené, pravdepodobne ide o problém, ktorý hrozil potenciálnym požiarom.

Spoločnosť Southwest, ktorá vlastní najviac Boeingov 737 Max, oznámila, že z 58 nimi vlastnených lietadiel sa tento problém týka až 30 z nich. Aerolínie United hlásia, že problém sa týka 16 z jeho 30 lietadiel. Boeing na vyriešení problému intenzívne pracuje.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú