Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Napriek tomu, že elektromobily Tesla patria medzi špičku vo svojej kategórii, už viackrát sme boli svedkami problémov s kvalitou konštrukcie. Pri najnovšom incidente však majiteľovi nového Modelu 3 odpadol samotný volant, ktorý očividne nebol správne pripevnený. Na tému upozornil portál InsideEVs.

Pri cúvaní čakalo nepríjemné prekvapenie

Ako informoval New York Post, 43-ročný Jason Tuatara z britského Blackpoolu sa na Twitteri podelil s nepríjemným zážitkom z jazdenia so novým Modelom 3. Elektromobilu, ktorý mal za sebou iba jeden mesiac na cestách, totiž počas jazdy odpadol volant.

V deň incidentu najazdil Model 3 približne 32 kilometrov a Tuatara preto považuje za šťastie, že volant odpadol až pri cúvaní na príjazdovú cestu u neho doma.

Výrobca si po privolaní prevzal vozidlo veľmi rýchlo a nasledujúci deň ho vrátil s pripevneným volantom. Spoločnosť podľa vyjadrení majiteľa potvrdila, že volantu chýbali pripevňovacie skrutky a začala skúmať pôvod problému, ktorý musel nastať pri výrobe.

Incident tiež údajne začala vyšetrovať aj Agentúra pre normy riadenia motorových vozidiel vo Veľkej Británii.

Nešlo však o prvý problém, s ktorým sa Tuatara pri nákupe Modelu 3 stretol. Elektromobil mu mal byť totiž doručený už v októbri minulého roka, avšak vyzdvihol si ho nakoniec až v polovici marca.

Tuatara je dlhoročným fanúšikom Tesly a na vlastníctvo jedného z jej elektromobilov čakal už osem rokov. Je preto pochopiteľné, že takáto udalosť môže vážne narušiť dôveru v bezpečnosť vozidla a samotného výrobcu a nejde o prvý prípad, kedy by sa niečo podobné automobilke stalo.

Zobraziť celú galériu (0)
Flickr / Alexandre Prevot

Tesla samozrejme nie je jediný výrobca, ktorého vozidlo malo problémy so zle pripevneným volantom. Podľa zistení redaktorov z InsideEVs stiahol v roku 2018 Ford z trhu až 1,4 milióna automobilov, ktorých skrutky pripevňujúce volant boli príliš krátke a mohli by spôsobiť podobný problém.

Rovnaká závada trápila aj 44-tisíc modelov Hyundai Santa Fe a Santa Fe Sport, ktoré automobilka stiahla vo februári toho istého roku.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú