Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

O príchode na pomyselné police obchodov nového prémiového televízora od Xiaomi upozornil portál cnTechPost. Poznáme dátum uvedenia na trh, technické špecifikácie, ale aj cenovku, ktorá opäť výrazne prekonáva konkurenciu.

Žiaľ, zatiaľ dvojica prémiových televízorov pre globálny trh dostupná nebude. V Číne si ju však už od 10. marca môžu potenciálni zákazníci predobjednať, len aby ju mohli mať u seba doma 13. marca, kedy Xiaomi spúšťa oficiálny predaj 75-palcových kúskov.

Ohlásenie televízorov oficiálne prebehlo už v novembri minulého roka, no tie najlepšie kúsky z radu Mi TV 5 prichádzajú na trh až teraz. Obrazovky s veľkosťou 75-palcov zdobia hneď dva prémiové modely, kde verzia Pro disponuje navyše technológiou Quantum Dot. O čosi lacnejší variant sa môže pýšiť klasickejším LCD panelom, no aj v tomto prípade vďaka 4K rozlíšeniu pôjde o zaujímavú voľbu.

Xiaomi

Xiaomi Mi TV 5 Pro 75″ okrem vyššie spomínaného Quantum Dot panelu a 4K rozlíšenia podporuje HDR10+ a až 108 % farebný rozsah NTSC. Schopnosť natívne prehrávať 8K obsah dopĺňa už len nádherný dizajn, kde hrúbka panela činí neuveriteľných 5,9 mm z celkovej 10,9 mm hrúbky. Čerešničkou na torte je len 1,8 mm široký rám displeja.

Xiaomi

Pri Xiaomi Mi TV 5 Pro 75″ nebude núdza ani o vyšperkovaný hardvér, poháňajúci operačný systém Android TV s nadstavbou PatchWall. Ten na televízore beží absolútne plynulo vďaka 12 nm čipu Amlogic T972, grafike Mali-G31 MP2, 4 GB operačnej pamäti RAM a 64 GB internému úložisku.

Zatiaľ čo sa o vizuálny zážitok postará prémiový panel, ušiam konzumenta ulahodí štvorica prítomných reproduktorov v kombinácii s technológiou Dolby Audio a DTS-HD.

Ako spomíname v úvode, dvojica televízor sa v domovine začne predávať už 13. marca. Kedy a či vôbec 75-palcové kúsky dorazia aj na globálny trh, momentálne nevieme. Xiaomi Mi TV 5 Pro 75″ sa bude predávať za 9 999 juanov, čiže približne 1260 €.

Lacnejší variant bez označenia Pro s klasickou LCD obrazovkou za 7 999 juanov, čo je v prepočte niečo málo cez 1000 €. Len pre porovnanie, podobný panel ako ponúka Xiaomi pri svojom Pro modeli stojí v prípade televízora od Samsungu takmer dvojnásobok.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú