Na trh elektromobilov vstúpila tento rok aj Škoda, ktorej nový elektrický model CITIGOe iV pritiahol naozaj veľkú pozornosť. Len nedávno totiž česká automobilka informovala, že svoj prvý elektromobil s akciovým bonusom 3 600 € už vypredala. Podľa najnovšie zverejneného cenníku, ktorý je dostupný na oficiálnej stránke výrobcu, je však model Škoda CITIGOe iV opäť v ponuke aj s akciovým bonusom, avšak tentokrát o niečo nižším než minule.  

Známy model s novým bonusom

Elektrickú Škodu CITIGOe iV si mohli Slováci zaobstarať už za veľmi atraktívnych 9 590 €, v prípade že si na cenu uplatnili bonus ŠTART vo výške 3 600 € spolu so štátnou dotáciou na elektromobily, ktorá dosahovala sumu 8 000 €. O dostupné mestské vozidlo bol však už od začiatku obrovský záujem, a tak vypredala automobilka prvú várku kusov so štartovacím bonusom veľmi rýchlo.

Škoda však teraz zverejnila nový cenník, ktorý síce ponecháva základnú cenu 21 190 €, avšak ponúka predajný bonus vo výške 1 200 €. Tento malý elektromobil tak môže byť tvoj za stále relatívne prijateľnú sumu 19 990 €.

Napriek tomu, že štátne dotácie sú minuté už od dňa ich spustenia, a nový bonus predstavuje iba tretinu sumy toho pôvodného, záujemcovia o kúpu sa určite stále nájdu. 

Zobraziť celú galériu (0)
Motoristi ocenia aj bohatú výbavu novinky CITIGOe iV, Printscreen/ŠKODA

Prečítaj si aj
Porovnali sme život s lacným elektromobilom CITIGOe a klasickou Fabiou. Škoda stojí pred obrovskou príležitosťou

Za túto cenu ponúka Škoda CITIGOe iV elektromotor s výkonom 61 kW (83 koní) a a krútiacim momentom 212 Nm. Problém pre mestské vozidlo nepredstavuje ani dojazd, ktorý je s použitou 36,8 kWh batériou na úrovni približne 260 kilometrov.

Čo sa záruky na batériu týka, tá platí buď 8 rokov alebo 160 000 kilometrov, podľa toho, čo nastane skôr a elektromobil sa dokonca vyrába už aj v bratislavskom závode Volkswagenu.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú