Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Falošné a lacné napodobeniny smartfónov sa už nevzťahujú iba na zariadenia od Apple. Aj keď na trhu nájdeš stále najväčší podiel falošných iPhonov, v Číne, kde je číslo jedna Huawei, sa začali šíriť aj falošné smartfóny tohto výrobcu.

Ako informuje Gizchina, polícii v Hangzhou sa podarilo odhaliť továreň na výrobu falošných smartfónov Huawei. Túto fabriku pritom údajne našli úplnou náhodou a pri záťahu sa im podarilo zhabať vyše 600 falošných zariadení.

Podľa vyjadrení polície bolo celé fungovanie továrne veľmi premyslené. Každý z pracovníkov mal svoju špecifickú funkciu a miesto, píše portál Gizmochina. V továrni pracovníci následne repasovali staré a poškodené zariadenia, ktoré potom balili do nových, originálne vyzerajúcich obalov. V smartfónoch sa však už nenachádzali originálne súčiastky.

Tieto smartfóny potom predávali ako originály, no za podstatne nižšiu cenu, čo z nich robilo veľmi atraktívny tovar pre kupujúcich. Takéto zariadenia zatiaľ zrejme neprenikli na náš či iný trh mimo domovskej Číny. Polícia však miestnych varovala, aby nové smartfóny radšej kupovala od overených predajcov či priamo z webu výrobcu.

Zdroj: Gizchina, Gizmochina

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú