Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Po jarnom predstavení svojich vlajkových lodí P-línie nám Huawei odhalí ďalšie prémiové modely už o niekoľko týždňov. Doteraz sa však objavilo niekoľko indícií ako by mohli tieto Top modely radu Mate vyzerať. Najnovší CAD model Huawei Mate 20 Pro zavrhuje ohlasovaný obrovský zobrazovací panel smartfónu, ktorý miesto neho dostane displej s menšou uhlopriečkou.

Najnovšie vlajkové lode zmenšili rámiky svojich obrazoviek, čo im pri rovnakých rozmeroch konštrukcie umožnilo poňať väčší displej. Rovnakým smerom sa vydal aj Huawei, ktorý nám už onedlho odhalí modely Mate 20 a Mate 20 Pro. Práve druhý menovaný sa stihol ukázať na niekoľkých záberoch, ktoré teraz doplňuje nový 3D CAD model. Na ňom jasne vidieť ako by mohla reálne vyzerať predná strana tohto očakávaného Huawei smartfónu.

Menšia obrazovka s konkurentom Face ID

Doterajšie špekulácie hovorili o masívnom 6,9″ OLED displeji, ktorý mal byť usadený na prednej stene, no tam ho zrejme nahradí menší 6,25″ panel s tenkými rámikmi. Chýbať mu však nebude ani veľký výrez, ktorý môže podľa všetkého v sebe obsahovať plnohodnotnú technológiu podobnú Face ID. Ešte koncom minulého roka sa objavili správy, že Huawei má vyvíjať vlastný spôsob odomykania smartfónu 3D skenovaním tváre používateľa. Výsledky jeho práce by sme tak mohli poprvýkrát vidieť práve v modeli Mate 20 Pro. Táto novinka z ďalekej Číny bude plnohodnotnou vlajkovou loďou vo všetkých smeroch.

Nenechaj si ujsť
Huawei Mate 20 Pro bude symbolizovať minimálne jedna zásadná vlastnosť, ktorú mu môže konkurencia závidieť

Chýbať jej nebude poriadny výkon, ktorý zabezpečí nový Kirin 980 vyrobený 7 nm technológiou. S týmto inovatívnym kremíkom sa spolčí aj 6 GB RAM. Niektoré zdroje hovoria o 128 GB internom úložisku, ktoré však zrejme nebude rozšíriteľné microSD kartou. Rovnako ako u prelomového Huawei P20 Pro, tak aj u pripravovaného modelu Mate 20 Pro sa s najväčšou pravdepodobnosťou stretneme s trojicou objektívov hlavného fotoaparátu. V ňom budú snímače, spomedzi ktorých dostane ten najlepší rozlíšenie až 40 MPx a dopĺňať ho bude 20 MPx monochromatický senzor, spolu s 8 MPx teleobjektívom.

Nezabudne sa ani na veľkú batériu a nový systém

Vrcholom tejto špičkovej výbavy bude akumulátor s kapacitou až 4 000 mAh, ktorý sa postará o dlhú výdrž na jedno nabitie. Huawei v tomto modeli môže prezentovať aj svoju novú nadstavbu EMUI 9, ktorá bude založená na najnovšom Androide 9.0 Pie. K všetkým týmto informáciám o výbave a možnom dizajne však chýba už len cena, ktorú si za Mate 20 Pro Huawei vypýta. To a ďalšie detaily o oboch vlajkových modeloch spoločnosti sa dozvieme už počas ich októbrového predstavenia.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú