Zariadenia spoločnosti Apple sú prepojené veľmi efektným spôsobom, čo je aj dôvod, prečo veľa používateľov používa viacero jej produktov. Niečo podobné veľmi chýba na ostatných zariadeniach a aj keď sa objavilo niekoľko aplikácií, žiadna nebola veľmi dobrá.

Navyše šlo o produkty tretích strán, kde vždy existuje isté riziko, že môže dôjsť k zneužitiu citlivých dát. Spoločnosť Microsoft však vyvíja vlastnú aplikáciu, vďaka ktorej pri práci na počítači ho nebudeš musieť po každom upozornení na mobile brať do rúk.

Pre všetkých, no s obmedzenými funkciami

Microsoft začal testovať aplikáciu Your Phone už minulý mesiac, no jej dostupnosť bola obmedzená len pre používateľov programu Insider Preview, ktorí mali možnosť vyskúšať si ju v predstihu. No podľa portálu The Verge vypustil Microsoft túto aplikáciu pre všetkých používateľov. Stačí mať nainštalovaný Windows 10 s poslednou aprílovou aktualizáciou a smartfón s Androidom. Vyskúšal som teda aplikáciu stiahnuť, no po vykonaní všetkých nastavením a párovania s telefónom neustále vyskakovalo oznámenie, aby sa systém aktualizoval na najnovšiu verziu (aj keď bolo všetko aktuálne a Windows je oficiálne zakúpený).

Prečítaj si tiež
Microsoft skúša aplikáciu, ktorú sme potrebovali už dávno. Umožní lepšie prepojiť smartfón s Windowsom

Po nainštalovaní aktualizácie Windows 10 Insider Preview 10.0.17713.1002 (rs5_release) aplikácia už fungovala, aj keď len vo veľmi obmedzenom režime. Je však možné, že Microsoft možnosť používať aplikáciu uvoľňuje postupne a k nám dorazí v priebehu niekoľkých hodín/dní.

A na čo vlastne aplikácia slúži? Jednoducho zrkadlí obraz zo smartfónu do počítača a umožňuje tiež presúvanie fotografií. Momentálne je dostupná len posledná funkcia, no čoskoro Microsoft prinesie možnosť synchronizácie textových správ a upozornení.

Aj pre iPhony

Gigant tiež sľúbil, že podporovať bude nielen smartfóny s Androidom, ale aj tie s iOS. Momentálne má aplikácia problémy so synchronizáciou a je tak v podstate nepoužiteľnou. Ak však máš zariadenie s Androidom, máš možnosť aplikáciu vyskúšať už teraz. Stačí si ju nainštalovať z Microsoft Store.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú