To, že jedna známa firma kúpi druhú, nie je nič neobvyklé. Len minulý týždeň svet riešil 70-miliardový nákup Microsoftu, ktorý pod svoje krídla plánuje prevziať štúdio Activision Blizzard.

Pokiaľ však takéto nákupy prebiehajú naprieč úplne odlišnými segmentami, je to dôvod na zdvihnuté obočie a diskusiu. NotebookCheck na základe čínskych zdrojov píše, že známeho výrobcu smartfónov Meizu zrejme odkúpi výrobca automobilov Geely, ktorý má pod svojimi krídlami aj švédske Volvo, jeho elektrickú divíziu Polestar či ikonický Lotus.

Geely zrejme naozaj túži vstúpiť do sveta smartfónov a podľa správ z komunistickej krajiny je kúpa Meizu skôr zámerom, ako sa dostať ku skúsenostiam a dizajnovému tímu. Meizu zatiaľ na správy nijako nereagovalo a hoci v našich končinách jej zariadenia neprerazili tak, ako tie od Xiaomi alebo OnePlus, je treba priznať, že vlajkové lode Meizu často ponúkali zaujímavé riešenia, napríklad čítačky odtlačkov v displeji medzi prvými alebo mobil bez akýchkoľvek tlačidiel.

CEO spoločnosti Huang Quaban sa však nechal počuť, že spolu s výrobcom čipov Qualcomm predstavia ďalšie produkty aj v roku 2022, takže podľa všetkého firma v žiadnom prípade nekončí. Jeden z posledných renderov na očakávaný model Meizu 19 dokonca láka na fotoaparáty s logami známej legendy Pentax.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú