Nová Škoda Octavia len pár dní po predstavení ukázala konečne ceny, za aké sa bude predávať na našom území. Ponuka je zatiaľ veľmi obmedzená a ani zďaleka nie je pre každého. Základná cena siaha ďaleko za hranicu 20 000 € – upozornil portál Autoforum.

Na Slovensku zatiaľ žiadne oficiálne správy neboli vydané, no v Česku je už od dnes dostupný cenník novej Škody Octavia Combi. V rámci motorizácie je dostupný len benzínový štvorvalec 1.5 TSI, s maximálnom výkonom 110 kW a manuálnou prevodovkou.

V prípade nafty je taktiež dostupný „len“ dvojliter, ktorý možno kombinovať s manuálnou prevodovkou a 85 kW, prípadne 7. stupňovým DSG automatom s výkonom 110 kW. Najnižšia cena je pritom na Octaviu poriadne vysoká, nakoľko začína na 636 900 korún, čo je v prepočte takmer 25 000 eur. V budúcom roku sa však do predaja dostane aj najmenší litrový trojvalec, ktorý v kombinácii s prevedením Liftback môže cenu ešte o pár tisíc eur stiahnuť. 

Škoda

Určité navýšenie ceny bolo síce očakávané, no v tomto prípade môžme hovoriť o veľmi výraznom náraste (o približne 4000 € v porovnaní so súčasnou generáciou). Nehovoriac o tom, že výsledná cena po zarátaní doplnkovej výbavy bude omnoho vyššia, čím sa môže Octavia bez problémom zaradiť aj do vyššej triedy.

Aj keď nepochybne ide o evolúciu značky a daného modelu, tak za danú cenu je v tejto kategórií väčšie množstvo vozidiel, ktoré by určite mali byť pri kúpe brané v úvahu. 

Zdroj: Škoda, Autoforum

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú