Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Škoda ukázala vo februári na výstave Auto Expo 2020 v Indii koncept nového 5-miestneho SUV, ktorý nazvala Vision IN. Automobilka si teraz zaregistrovala štyri názvy, ktoré by nový model mohol dostať, pričom každé z nich odráža neštandardný prístup českého výrobcu.

Ako informoval portál India Car News, Škoda si dala zaregistrovať názvy Kliq, Karmiq, Kosmiq a Konarq, ktoré plánuje použiť na svoj nadchádzajúci model SUV vychádzajúci z konceptu Vision IN, ktorý predstavila vo februári. Škoda do nového modelu ponúkne benzínový trojvalec 1.0 TSI a benzínový štvorvalec 1.5 TSI vo výkonnejšej verzii, ktorý má dostať aj pripravovaný Volkswagen Taigun, píše Carwale.

Produkcia modelu bude založená na platforme MQB A0-IN, ktorá je základom európskeho modelu Kamiq, pričom vďaka nej by mala Škoda dosiahnuť konkurencieschopné ceny. V rámci projektu India 2.0 sa automobilka zameriava na lokalizáciu výroby až 95 – 96 % svojich nadchádzajúcich automobilov a už dosiahla takmer 92 %.

Česka automobilka už tento rok poodhalila svoje prvé elektrické SUV s názvom Enyaq, ktoré bude postavené na báze modulárnej elektrifikovanej platformy (MEB) koncernu Volkswagen. Zároveň bude ďalším z viac než desiatky elektrifikovaných modelov, ktoré značka ŠKODA iV uvedie na trh do konca rok 2022.

Zdroj: India Car News, Carwale

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú