Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Spoločnosť Engineered Arts predstavila na YouTube svoju novú platformu pre umelú inteligenciu, píše Futurism. V tomto prípade je to robot, ktorý dostal ľudskú tvár a dokonca aj ruky – to už nikoho príliš neprekvapí. Avšak spoločnosť sa pri storji dokázala zbaviť klasického robotického výrazu, ktorý mnohých ľudí desí.

Platforma AMECA totiž dostala tvár, ktorá je schopná dôveryhodne replikovať ľudskú mimiku. Robot vo videu pôsobí, akoby sa práve prvý raz prebudil a skúma svoje ruky. Podľa všetkého je však jeho správanie vopred naprogramované a o žiadnu umelú inteligenciu, aspoň zatiaľ, nejde.

AMECA je navrhnutá špecificky na to, aby slúžila ako platforma na ďalší vývoj robotických technológií a ponúka modulárny dizajn, vďaka čomu je možné hardvér aj softvér upravovať podľa potrieb zákazníka, vysvetľuje Engineered Arts na svojej webovej stránke.

Bohužiaľ však AMECA zatiaľ nedokáže chodiť. Spoločnosť sa ju ale snaží priviesť na trh, pričom okrem zakúpenia bude k dispozícii aj možnosť prenájmu tohto robota. Zároveň dodáva, že pracuje aj na schopnosti pohybu, ktorú robot raz dostane.

Engineered Arts

AMECA je tak presný opak robotického pomocníka, ktorého chce vyrobiť Elon Musk a jeho spoločnosť Tesla. Ten má slúžiť ako finančne prístupný pomocník do domácnosti, najmä pre ľudí s fyzickým znevýhodnením. A kým AMECA predstavuje dôveryhodnú repliku ľudských emócií, TeslaBot, aspoň podľa prvotných plánov, žiadnu tvár nemá.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú