Apple rozšíril ponuku bezdrôtového MagSafe nabíjania pre nové iPhony 12 o novú duálnu nabíjačku, ktorá dokáže zároveň nabiť aj hodinky Apple Watch. Za nový MagSafe si však zákazník poriadne zaplatí, je vyše 3-krát drahší ako klasický „puk“ a cenou sa vyrovná aj lacnému Android smartfónu.

MagSafe patrí k tým najkontroverznejším rozhodnutiam Applu v posledných rokoch. Priniesť na trh bezdrôtovú nabíjačku, ktorá ostane po zdvihnutí smartfónu prichytená ku konštrukcii, nedáva mnohým príliš veľký zmysel. Navyše, cena 45 € nie je práve z lacného súdka.

Gigant ale opäť raz prekvapil ešte kontroverznejším riešením, ktoré stojí omnoho viac aj napriek tomu, že dosahuje nižší výkon. MagSafe Duo sa začína objavovať už aj u slovenských autorizovaných resellerov Apple produktov, kde však jeho cena dosahuje úctyhodných 149 €. Na bezdrôtovú nabíjačku skutočne odvážna cenovka.

O to viac, ak prezradíme, že má nižší výkon ako obyčajný MagSafe a že pre dosiahnutie plného nabíjacieho výkonu 14 W bude používateľ potrebovať výkonnejší adaptér o výkone aspoň 27 W, za ktorý si, samozrejme, musí priplatiť. Vo výsledku tak toto „luxusné“ simultánne bezdrôtové nabíjanie pre iPhone 12 a hodinky Apple Watch vyjde poriadne draho a neprináša na pohľad žiaden veľký benefit.

Ďalšie články:

Zdroj: Vlastný

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú