Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Microsoft priznáva problémy nových aktualizácií operačných systémov Windows 10 (KB5014699) a Windows 11 (KB5014697), informuje ghacks.net. Problémy sa pritom netýkajú len hotspotov Wi-Fi, ale aj niekoľkých ďalších funkcií a spoločnosť zatiaľ nemá riešenie.

Nová aktualizácia znefunkčňuje Wi-Fi hotspoty nielen Windowsu 10 a 11, ale tiež starších operačných systémov (Windows 7, Windows 8.1 a serverových klientov Windows Server 2022 a Windows Server 2008 R2).

Funkcia používaná pre zdieľanie internetového pripojenia je po týchto aktualizáciách v niektorých prípadoch ovplyvnená natoľko, že ju jednoducho nie je možné využiť a po pripojení sa na funkčný hotspot ostane zariadenie naďalej bez pripojenia.

Riešenie problému zatiaľ Microsoft nemá a jedinou možnosťou je zatiaľ vrátiť sa naspäť na staršiu verziu operačného systému, ktorá túto chybu nemá. Navrhuje aj vypnutie funkcie Wi-Fi hotspot, čo však žiaden problém nerieši, dodáva BleepingComputer.

Nejedná sa ale o jediný problém nových aktualizácií – ten ďalší sa týka len zariadení s platformou ARM. Na týchto zariadeniach totiž nie je možné prihlásiť sa do aplikácií a služieb, ktoré používajú Azure Active Directory (AAD), píše WindowsLatest.

Kým Microsoft tieto problémy vyrieši, odporúča používať webové verzie svojich aplikácií. Problémy spôsobované aktualizáciami však nie sú žiadnou vzácnosťou a len nedávno spôsoboval nový update Windowsu 11 jeho zaseknutie na takzvanej „modrej obrazovke smrti“.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú