Internetová platforma YouTube koncom apríla zrušila kanál výživovému poradcovi Igorovi Bukosvkému, upozorňuje Denník SME. Spoločnosť tak učinila na základe otázok práve Denníka SME, ktorý platforme položil otázku, či je prevádzkovanie kanála „Dr. Igor Bukovský: Život a svet“ v súlade s podmienkami a pravidlami, ktoré si YouTube stanovuje a s ktorými musí každý používateľ pri registrácii súhlasiť.

Igor Bukovský mal na platforme približne 30 tisíc odberateľov a nie je to po prvý raz, čo mu kanál platforma zrušila. O podobnom incidente sme informovali aj v minulosti.

„Včera, 26.9.2021 o cca 16,00 hod. došlo k zrušeniu a vymazaniu kanálu Dr. Igor Bukovský – AKV (ambulancia klinickej výživy) na platforme YouTube. Podľa informácii správcu platformy YouTube ide o trvalé zrušenie kanálu z dôvodu opakovaného porušenia komunitných pravidiel. Bez udania konkrétneho dôvodu,“ vyhlásil vtedy prostredníctvom sociálnej siete Facebook Igor Bukovský.

Facebooková stránka Igora Bukovského funguje aj naďalej a momentálne má približne 66 tisíc sledovateľov.

Igor Bukovský sa vo svojich videách na platforme Googlu postupne čoraz častejšie vyjadroval k pandemickej situácii, ktorá sa v tej dobe čoraz väčšmi komplikovala, kvôli čomu sa stal zdrojom hoaxov pre mnohých odporcov očkovania a neraz svojimi vyjadreniami zľahčoval ochorenie COVID-19. Jeho YouTube videá obsahovali aj mnohé dezinformácie, ktoré sa ďalej šírili na sociálnych sieťach.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú