Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Spojené štáty prednedávnom oznámili sprísnenie doterajších reštrikcií voči spoločnosti Huawei. Obmedzenia z USA majú priamy dopad aj na objem výroby smartfónov. Spoločnosť totiž pristúpila k razantnému kroku a produkciu spomalila, informuje Gizmochina.

Huawei čoskoro príde o jedného z hlavných dodávateľov komponentov. Spoločnosť TSMC totiž ukončí doručovanie objednávok už v polovici septembra. Situáciu teraz komplikujú aj prísnejšie obmedzenia z USA. Ďalšie detaily sa dozvieš v samostatnom článku.

Gigant už prišiel o možnosť využívať služby Google, ktoré tak doteraz nahrádza vlastným riešením v podobe HMS (Huawei Mobile Services). Napriek snahe však nemá spoločnosť k dispozícii dostatok komponentov, a preto sa snaží urýchliť dodávky objednaných súčiastok.

Zobraziť celú galériu (0)
VectorStock (úprava redakcie)

Niektorí dodávatelia dokonca tvrdia, že Huawei dodávajú aj nedokončené komponenty a polo-finálne súčiastky či wafery, ktoré neboli ani otestované, informuje Nikkei Asian Review. O spoluprácu s firmou sa však snaží MediaTek, ktorý požiadal vládu USA o udelenie licencie.

Napriek tomu sa Huawei dostáva do ešte komplikovanejšej situácie a musel znížiť objednávky, čo bude mať za následok menší objem výroby a vo výsledku zrejme aj znížené predaje v najbližšom období.

Zdroj: Gizmochina, Nikkei Asian Review

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú