Taiwanský výrobca čipov MediaTek predložil ďalšiu žiadosť vláde USA, v ktorej si pýta povolenie na obchodovanie s Huawei. Aktuálna dočasná licencia už spoločnosti vypršala a vláda im ju zatiaľ opätovne nepredĺžila, píše Reuters.

Od udelenia zákazu obchodovania spoločností tretích strán s Huawei dostali niektorí dodávatelia výnimku v podobe dočasnej licencie, ktorá im aj naďalej umožňovala obchodovať s čínskym gigantom. Podobne na tom bol aj MediaTek a počas niekoľkých mesiacov im vláda USA licenciu niekoľkokrát predĺžila.

Ako však píše XDA-developers, Trump upravil pravidlá a podmienky na získanie licencie a nové požiadavky by mali zaplátať všetky „diery“, ktoré doteraz umožňovali tretím stranám nakupovať americké technológie. Aj z tohto dôvodu musel MediaTek podať úplne novú žiadosť.

Nové pravidlá pôjdu do platnosti už 15. septembra. MediaTek prestal prijímať nové objednávky na čipy od Huawei a ak im táto licencia nebude udelená, po 15. septembri s ním už nebude ďalej obchodovať. Analytici však odhadujú, že takýto scenár by mal na taiwanskú spoločnosť drastický dopad.

Zdroj: Reuters, XDA-developers

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú