Ruským hackerom sa podarilo dostať do vysielania ukrajinských televízií a lotyšského televízneho operátora zábery z vojenskej prehliadky na moskovskom Červenom námestí pri príležitosti Dňa víťazstva. TASR o tom informuje podľa správy agentúry DPA.

Zábery z vojenskej prehliadky v Moskve sa objavili vo vysielaní ukrajinských televízií Inter, Dim, Apostrophe TV a mediálnej skupiny Starlight Media, informovala vo štvrtok spoločnosť Detector Media.

V Lotyšsku hackerský útok zasiahol internetového a televízneho operátora Balticom, potvrdil šéf lotyšského mediálneho regulačného úradu Ivars Abolins.

Rusko 9. mája oslavuje Deň víťazstva nad nacistickým Nemeckom v druhej svetovej vojne. Moskva pri tejto príležitosti tradične organizuje vojenskú prehliadku, pričom tohtoročná bola tretia od začiatku invázie na Ukrajinu vo februári 2022.

Ukrajina v čase vojny zakázala na svojom území vysielanie ruských televíznych staníc. Podľa spoločnosti Detector Media bolo prvé narušenie vysielania ukrajinských televízií zaznamenané na začiatku vojenskej prehliadky v Moskve. Ukrajinské a lotyšské úrady spustili v tejto veci vyšetrovanie.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú