Bezplatná štátna aplikácia Green Pass bola na Slovensku spustená koncom júna, no jej využitie v priebehu prvých mesiacov fungovania nebolo príliš výrazné. Najväčší skok nastal až v uplynulých týždňoch, kedy sa počet stiahnutí aplikácie zdvojnásobil a začali platiť prísnejšie pravidlá.

Ešte koncom októbra bolo evidovaných zhruba 1 milión stiahnutí aplikácie a dnes už Green Pass eviduje vyše 2,1-milióna stiahnutí, informuje Slovensko IT na Facebooku.

„Spolu s vami posúvame Slovensko do digitálnej éry. Vyše 2 milióny stiahnutí aplikácie GreenPass je významný míľnik v našom úsilí. Sme radi, že môžeme aspoň touto formou pomáhať celej slovenskej spoločnosti v tejto zložitej dobe aj s ďalšími aplikáciami ako OverPass a COVID Automat. Pracujeme neúnavne ďalej na ďalších vylepšeniach a nových projektoch,“ informuje Slovensko IT.

Podľa dostupných štatistík si tak Green Pass doteraz nainštalovalo 2,166 milióna Slovákov, z čoho v 65 % išlo o mobilnú appku pre Androidy a v 35 % bola aplikácia inštalovaná na iOS.

O tom, že ľudia aplikáciu aktívne využívajú, svedčí aj fakt, že si ju každú minútu otvorí zhruba 100 používateľov.

Ku Green Passu pripravila firma Slovensko IT aj aplikáciu Over Pass na čítanie QR kódov, ktorá je však určená primárne pre obchodníkov pre kontrolu zákazníkov pri vstupe do prevádzok.

Počet jej stiahnutí je však výrazne nižší a doteraz dosiahla len 39 600 stiahnutí. Je tiež známe, že kontroly v podnikoch sú pomerne laxné a nedochádza k overovaniu ich pravosti alebo kontrole s preukazom totožnosti. Appka na ich overenie bola v drvivej väčšina inštalovaná na Android, ktorý tvorí 73 % stiahnutí. Na iOS bol Over Pass inštalovaný len v 27 %.

Ani to ale neznamená, že sa aplikácia aktívne nevyužíva. Podľa štatistík bolo totiž od septembra takto oskenovaných 1,4 milióna COVID pasov.

V uplynulom čase sa zvýšila aj návštevnosť stránky automat.gov.sk, ktorá informuje o aktuálnom rozdelení okresov na Slovensku. Od apríla sa zobrazenia COVID automatu zvýšili na 5,4 milióna.

Zdroj: Slovensko IT

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú