Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Netrvalo dlho a Tesla našla odpoveď na znepokojujúcu správu, ktorá prišla od automobily Polestar, ktorá patrí pod krídla Volvo Cars. Ich najnovší model Polestar 2 sa s najväčšou pravdepodobnosťou stane najväčším súperom Modelu 3 od Tesly. Odpoveďou Tesly je oficiálny dátum predstavenia dlho očakavaného Tesla Modelu Y.

Na tento moment čakali fanúšikovia nielen Tesly, ale celkovo elektromobilov už poriadne dlhú dobu. Dlhé čakanie sa však už onedlho skončí, nakoľko Elon Musk ako už býva zvykom, na sociálnej sieti Twitter oznámil dátum predstavenia Modelu Y na 14. marec 2019, ktoré sa uskutoční v americkom Los Angeles.

Najnovšie informácie hovoria aj o masovej produkcii nového modelu, ktorá by mala byť dosiahnutá koncom roka 2020 a samotná výroba by mala prebiehať v továrni Gigafactory 1 v Nevade. Bližšie špecifikácie a informácie napríklad o cenách budú dostupné už ďalší týždeň. Už dávnejšie sa však hovorila o tom, že nové SUV z dielne Tesly bude vychádzať práve z Modelu 3 a Musk v najnovšom príspevku potvrdil, že novinka bude o 10 % väčšia a drahšia ako Model 3.

Zdroj: electrek

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú