Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Hackeri z Anonymous si zrejme pripísali ďalší poriadne zaujímavý úlovok. Ako informujú prostredníctvom svojho Twitter účtu, skupine sa zrejme podarilo nabúrať do samotnej Ruskej centrálnej banky.

Podľa svojich slov získali viac než 35-tisíc rôznych dokumentov, ktoré chcú zverejniť počas najbližších 48 hodín.

Údaje majú obsahovať aj „tajné dohody a kontrakty“, nie je však jasné, o čo presne ide. Hackeri nezískali kontrolu nad žiadnymi finančnými operáciami.

Rusko všetko odmieta

Rusko sa počas dneška snažilo tieto informácie vyvrátiť. Ruská centrálna banka prostredníctvom štátnej agentúry TASS označila tieto správy za falošné a tvrdí, že organizácia je z pohľadu kybernetických útokov bezpečná.

„Ruská centrálna banka vyvracia informácie o možnom hacknutí ktoréhokoľvek z jej informačných systémov,“ citovala tlačovú službu agentúra TASS. Dá sa však predpokladať, že Rusko by správy dementovalo aj v prípade, že by k ukradnutiu dokumentov naozaj prišlo, všetko teda bude jasnejšie do spomínaných 48 hodín.

Anonymous už v posledných dňoch tvrdili, že hackli aj nezabezpečené sieťové tlačiarne po celom Rusku, aby z nich následne vytlačili správy o skutočnom dianí na Ukrajine. Podobné informácie je mimoriadne ťažké overiť, minimálne v prípade útoku na nemeckú pobočku ropného giganta Rosneft však hackeri naozaj boli úspešní.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú