Útoky skupiny Anonymous naberajú nielen na frekvencii, ale i na sile. Po nedávnom nabúraní sa tejto hackerskej skupiny do vysielania ruských štátnych televízií a vysielania záberov z vojny na Ukrajine, prichádza ďalšia tvrdá rana.

Anonymous opäť útočia

Anonymous na svojom Twitteri oznámili, že sa dokázali pripojiť k nezabezpečeným tlačiarňam po celom Rusku a vytlačili na nich „antipropagandistické správy o konflikte na Ukrajine.“

Okrem antipropagadandy členovia Anonymuous vytlačili aj návod na inštaláciu prehliadača Tor, prostredníctvom ktorého by obyvatelia Ruska dokázali obísť tamojšiu prísnu cenzúru. Na tému upozornil portál Independent.

Za dve hodiny sa 15 členom Anonymous podieľajúcim sa na tejto kybernetickej operácií podarilo vytlačiť viac ako 100 000 kópií antipropagandistických správ a inštrukcií.

Jeden člen tejto skupiny ďalej v rozhovore pre Internation Business Times uviedol, že skupina inštruuje Rusov, ako nainštalovať open-scource internetový prehliadač Tor.

Tor, alebo The Onion Router je systém určený na anonymné prehliadanie webu. Na anonymizáciu užívateľa využíva model klient-server, pričom užívateľ využíva klientsku časť a jeho dátový tok prechádza najskôr cez sieť Tor zloženú zo serverových častí a až potom ide k cieľovému počítaču.

Anonymous tvrdia, že tak učinili preto, aby Rusi dokázali obísť tamojšiu cenzúru a získali prístup k vierohodným správam a informáciám z celého sveta.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú