Spoločnosť Opera predstavila počas podujatia Opera Browser Days v Bristole svoje najnovšie AI novinky, ktoré majú zmeniť spôsob, akým používatelia pristupujú k internetovému prehliadaču. Joanna Czaja, produktová riaditeľka Opery, naznačila, že o dva roky môžu byť naše skúsenosti s webovými prehliadačmi výrazne odlišné od dneška. Na tému upozornil portál BGR.

Prehliadač budúcnosti: Opera One R2

Jednou z najvýraznejších noviniek je pripravovaná aktualizácia Opera One R2, ktorá má byť dostupná už v polovici októbra. Tento update nadväzuje na úspešnú prvú verziu Opera One, ktorá sa zameriavala na prehrávanie multimédií, správu kariet a inovácie v dizajne. Opera však ide ešte ďalej a integruje umelú inteligenciu priamo do svojho prehliadača pomocou asistenta Aria.

Tento asistent je schopný poskytovať kontext k navštíveným stránkam, analyzovať obrázky a odpovedať na základe toho, čo vidí, čím sa zjednodušuje interakcia používateľov s webom.

Opera

Opera One R2 prinesie aj nové funkcie, ako sú Tab Emojis, ktoré ponúkajú jednoduchší a intuitívnejší spôsob správy kariet. Ďalšou zaujímavou novinkou je režim rozdelenej obrazovky a integrácia hudobného prehrávača, vďaka čomu budú služby ako Spotify vždy po ruke.

Opera GX: Prehliadač pre hráčov

Pre hráčov pripravila Opera aktualizáciu pre svoj prehliadač Opera GX, ktorý sa stáva rajom pre milovníkov hier. Medzi nové funkcie patrí možnosť úpravy verejných módov, vrátane živých tapiet, tém a zvukov prehliadača. Hráči budú môcť pridať aj shadery či lupu, čo ešte viac vylepší ich zážitok.

Opera GX tiež prináša nové režimy ochrany osobných údajov, napríklad možnosť skryť svoju aktivitu jednoduchým stlačením klávesu F12 a funkciu „falošnej histórie“, ktorá má za úlohu zmiasť sledovačov falošnými výsledkami vyhľadávania.

Ochrana súkromia

Opera sa tiež zameriava na ochranu súkromia svojich používateľov. Prehliadač ponúka bezplatnú sieť VPN, ktorú nedávno nezávislá firma overila ako bezpečnú a nezaznamenávajúcu údaje používateľov. Opera dodržiava prísne európske normy GDPR, čím zabezpečuje vysokú úroveň ochrany súkromia pre používateľov po celom svete.

Opera sa snaží odlíšiť od konkurencie tým, že ponúka široké spektrum funkcií, ako je bezplatná VPN, blokovanie reklám a vylepšené používateľské rozhranie. S príchodom iOS 18 pridáva aj nové funkcie, ktoré zjednodušujú prehliadanie a prístup k obsahu. V kombinácii s inováciami, ktoré Opera predstavila, môžeme očakávať, že tento prehliadač bude naďalej meniť spôsob, akým používame webové prehliadače.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú