Tesla Cybertruck mal byť najkolosálnejším vozidlom na svete. Marketing a haló okolo neho boli silné, takže nejeden fanúšik Elona Muska sa dušoval, že práve toto bude eso es. Lenže s pribúdajúcim časom pribúdajú aj problémy, ktoré obklopujú auru Cybertrucku. Odštartoval to samotný Musk pri predstavovaní, keď guľa rozbila nepriestrelné sklo, teraz ho nadobro dokonal pes.

Pes prekabátil 100-tisícové auto

Portál Cybernews informoval o neuveriteľne kurióznom prípade, ktorý obletel celý internet. Cybertruck disponuje režimom domácich zvierat, ktorý umožňuje majiteľom svojich miláčikov nechať ich v aute za bezpečných podmienok s regulovanou teplotou a hlásením na displeji pre okoloidúcich, že majiteľ sa čoskoro vráti.

Napriek tomu, že tento režim má deaktivovať elektroniku, aby zabránil incidentom so štvornohými priateľmi, realita je zjavne iná. Svoje o tom vie používateľ John, ktorý sa na komunitnom fóre podelil s kurióznym príbehom. John bol na raňajkách v reštaurácii, pričom svojich psíkov nechal v Cybertrucku so zapnutým režimom Dog Mode. Zrazu dostal notifikáciu, z ktorej mu prebehol mráz po chrbte.

„Na telefóne som dostal upozornenie, že sa otvorili dvere Cybertrucku. Jeden zo psov stúpil na tlačidlo dverí a psy boli schopné otvoriť dvere a, áno, utiekli,“ napísal na fóre s informáciou, že sa mu ich podarilo vypátrať a „dostal pomoc pri zotavovaní psov.“ Situáciu označil za vtip.

Tesla/Twitter/Úprava redakcie
Ani mačky sa nenechali zahanbiť

Aby toho nebolo málo, s podobnou skúsenosťou sa vo fóre podelil aj používateľ Wolfgram. Tentokrát hrajú hlavnú úlohu mačky. „Cestujeme s viacerými mačkami. Jazdia v nosičoch, ale v noci im umožňujeme túlať sa v Cybertrucku počas režimu domácich zvierat. Problém je v tom, že si dokážu stiahnuť okná a otvoriť dvere!“ podelil sa frustrovaný užívateľ.

Zdrojom problému a najjednoduchším vysvetlením sa zdajú byť ploché spínače, ktoré sú ľahko aktivovateľné, keď na nich zvieratá stúpia. Hoci zadné dvere možno zablokovať detskou poistkou, predné zostávajú funkčné aj pri zamknutom vozidle, uvažoval týmto smerom majiteľ.

Riešenia musia hľadať zákazníci

Zákazníci aktuálne hľadajú kreatívne riešenia na túto atypickú situáciu. „Potrebujem niečo na zakrytie spínačov. Má niekto 3D tlačiareň? Tesla pravdepodobne v blízkej dobe spínače nezablokuje,“ navrhol Wolfgram.

Tesla na zvieracie úteky zatiaľ nereagovala a možno ani nikdy nezareaguje verejne. Takáto potupa by jej mohla výrazne uškodiť, takže sa skôr očakáva nejaká aktualizácia softvéru, ktorá vyjde pekne potichu.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú