Aktualizácia 6.10.2024

Varovania priamo v kine, ale aj status najbrutálnejšieho hororu súčasnosti. Zdá sa, že tieto informácie podcenili vo Veľkej Británii pred premiérou filmu Terrifier 3 viacerí diváci. Na sociálnej platforme X o tom informoval britský distribútor filmu Signature Entertainment.

„Ďakujeme všetkým, ktorí sa k nám pripojili včera na gala premiére Terrifier 3. Zamestnanci miesta konania hlásili, že 11 ľudí odišlo počas premietania a jedna osoba vracala“. Spoločnosť zároveň oficiálne ponúkla podporu tým ľuďom, ktorých horor nejakým spôsobom zasiahol.

Podľa prvých reakcií hororových nadšencov sa pre citlivejšie povahy stala osudnou úvodná scéna. Režisér Damien Leone v rozhovore pre JoBlo prezradil, že práve jej obsah pohoršil viaceré hollywoodske štúdiá natoľko, že kvôli nej odmietli film financovať. „Zapamätaj si moje slová. Garantujem ti, že prvých päť minút tohto filmu bude veľmi kontroverzných,“ stihol v rozhovore naznačiť kontroverznosť scény režisér Leone.

Leone považuje reakcie divákov za najväčší kompliment. „Ľudia odchádzajú pri filmoch, ktoré sú zlé. Ak ale niekto odíde z Terrifiera, je to dôkaz našej práce,“ povedal po britskej premiére Leone, ktorý chcel natočiť najkrvavejší a najdesivejší diel série, čo sa mu podľa prvých reakcií zjavne aj podarilo. Zatiaľ čo si Terrifier 3 razí svoju úvodnú cestu naprieč britskými kinami, v tých slovenských ho s najväčšou pravdepodobnosťou neuvidíme. Podobne to bolo aj v prípade prvého a druhého dielu, na ktorého uvedenie si v našich kinách netrúfol žiaden slovenský distribútor.

Pôvodný článok

Ľudia pri ňom v kinách odpadávali a jeho brutálnosť dosahuje hranice najextrémnejšieho levelu, pri ktorom si jeho konkurenti pripadajú ako strašidelné rozprávky s animovaným Casperom. Napriek tomuto všetkému tvorcovia nízkorozpočtovej hororovej série Terrifier odkazujú, že v treťom pokračovaní budú ešte brutálnejší, čo potvrdzuje aj najnovší oficiálny trailer.

Žiadne hollywoodske štúdio opäť nenašlo odvahu

Nové zábery kultovej série doručujú fanúšikom zábery, ktoré nepopierateľne zapadajú do konceptu predošlých dvoch filmov. To znamená viac praktických gore efektov, desivej hudby a ďalšie šialené vystúpenia Davida Howarda Thorntona ako sadistického klauna s menom Art.

Tentokrát prichádza do mesta Miles County „grinchovským“ štýlom, aby rozpútal krvavé peklo počas pokojných vianočných sviatkov a plánuje na to použiť opäť tie najzvrátenejšie a najbrutálnejšie spôsoby. Portál Screenrant dokonca informoval, že počas natáčania prišlo zle aj niektorým pracovníkom štábu či hlavnému hercovi, ktorému sa vraj niektoré scény zdali také hrozné, že sa skoro povracal.

Prvé dva diely neboli dokonca nikdy ohodnotené ani ratingom a tak sa tvorcovia nikdy nebránili akejkoľvek šialenej fantázii. Terrifier 2 bol nakrútený za menej ako 250 000 dolárov a v roku 2022 zarobil v pokladniach 15 miliónov dolárov, čím sa stal virálnou senzáciou.

Fanúšikovia, ktorí obľubujú hektolitre umelej krvi a drsného gore v minulosti dokonca vytvorili virálnu kampaň, ktorá s veľkou dávkou irónie bojovala, aby sa Terrifier 2 dostal medzi kandidátov na Cenu Akadémie. Očakávaná hororová chuťovka však tentokrát prichádza s o mnoho štedrejším rozpočtom vo výške 2 miliónov dolárov, čo tvorcom poskytne ešte viac kreativity.

Ako s tým naložia sa dozvieme 11. októbra, kedy film dorazí do amerických kín. S čoraz vyšším záujmom o túto brutálnu sériu však nie je vylúčené, že snímka neskôr dorazí aj do slovenských kín, podobne ako sa to nečakane stalo v prípade hororu Longlegs.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú