Minulý týždeň sa fanúšikovia série Horizon dočkali skvelého príbehového rozšírenia druhej hlavnej hry. DLC s názvom Burning Shores si od kritikov odnieslo skvelé hodnotenia, časť hráčov však titul bombarduje nízkymi hodnoteniami kvôli bozku hlavnej hrdinky s inou ženou.

Na hrozivo nízke čísla teraz reaguje aj agregátový portál Metacritic, ktorý sľubuje nápravu, informuje Forbes.

Je to tu opäť

V približne 7 hodín trvajúcom príbehu hlavnú hrdinku Aloy sprevádza aj nová postava v podobe Seyky z konkurenčného kmeňa. Obe postavy si k sebe rýchlo vybudujú sympatie a počas jednej dialógovej sekvencie sa hráč môže rozhodnúť, či sa Aloy a Seyka pobozkajú.

Guerilla Games

Táto pasáž však nie je po chuti časti hernej komunity, ktorá na Metacritic kvalitný herný prídavok zaplavila nulovými hodnoteniami. Kým priemerné známky od recenzentov sa ustálili na 8,2 / 10, skóre od používateľov dosiahlo vysoko podpriemerných 2,7 / 10. K review bombingu hry sa vyjadril aj samotný Metacritic, ktorý sľubuje nápravu.

Metacritic si je vedomý urážlivých a neúctivých recenzií hry Horizon Forbidden West Burning Shores a máme zavedený systém moderovania, ktorý sleduje porušovanie našich podmienok používania. Náš tím aktuálne skúma každé hlásenie o nevhodnom obsahu (okrem iného rasistické, sexistické, homofóbne komentáre, urážky iných používateľov atď.) a v prípade porušenia sú hodnotenia odstránené. V súčasnosti vyvíjame procesy a nástroje na to, aby sme v nasledujúcich mesiacoch zaviedli prísnejšiu moderáciu.“

Nenávistné komentáre a review bombing patria k najväčším problémom agregátových portálov, ktoré zvádzajú neľahký boj. Na jednej strane totiž stránky nechcú obmedzovať slobodu slova, na druhej strane musia individuálne vyhodnocovať tisícky komentárov. Nové nástroje proti review bombingu v roku 2019 predstavil napríklad známy Rottent Tomatoes, no vo výsledku sa takmer nič nezmenilo.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú