Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Už o týždeň na HBO Max štartuje jeden z najočakávanejších komiksových seriálov roka – Peacemaker, ktorý bude spin-offom vydareného reštartu filmu Suicide Squad z augusta minulého roka.

Podobne ako o film, aj seriálovú novinku režisérsky zastrešil nadaný James Gunn, ktorý v Strážcoch galaxie či práve novom Suicide Squad dokázal, že skĺbiť akciu s hromadou humoru zvláda ako málokto.

Zahraniční recenzenti mali možnosť pozrieť si 7 z celkových 8 epizód seriálu a verdikt v tomto prípade hovorí jasnou rečou – Peacemaker je šialenou, politicky nekorektnou akčnou jazdou a jeden z horúcich kandidátov na seriál roka.

TMDB

Máš radšej MCU? Pozri si prehľad noviniek v 2022
Priprav si pukance. Toto sú všetky filmy a seriály Marvelu, ktoré sa chystajú v roku 2022

Násilné a nesmierne vtipné divadlo

Na známom agregátovom portáli Rotten Tomatoes momentálne pri seriálovej novinke svieti skóre 92 %, pričom Peacemaker zatiaľ zaznamenal len jednu negatívnu recenziu – všetkých 11 ďalších ohlasov hovorí o skvelej televíznej záležitosti.

Nazvať novinku superhrdinským seriálom by bolo krátkozraké, od nej má totiž nová miniséria podľa recenzie JoBlo na míle ďaleko.

Peacemaker má priniesť mimoriadne brutálny a krvavý divácky zážitok, pričom hlavný hrdina v podaní Johna Cenu sa pri honbe za jeho ideálmi neštíti skutočne ničoho.

Novinka má ponúkať vyvážený mix akcie a čierneho humoru, ktorým trefne adresuje viacero aktuálnych spoločenských tém ako homofóbiu či rasizmus. Robí tak nenútene a humornou formou a seriál má v tomto ohľade pripomínať konkurenčný kúsok The Boys od Amazonu, ktorý sa medzi divákmi preslávil práve vďaka drsnému humoru a politickej nekorektnosti.

John Cena už v Suicide Squad ukázal, že pohnúť bránicami divákov mu nerobí problém a v seriáli má ísť ešte podstatne ďalej.

Humornými scénami je Peacemaker prepchaný, nie všetky z nich ale padajú na úrodnú pôdu a kadencia čierneho humoru má byť občas až prisilná.

Hlavný hrdina tu však nie je len na nakopávanie zadkov, divákov zaujme aj jeho minulosť, ktorá postave pridáva na komplexnosti a divák si k nej rýchlo vytvorí puto.

Každý diel sa má zaskvieť vydarenou akčnou sekvenciou, niektoré z nich dokonca prirovnávajú aj vysokorozpočtovým blockbusterom a majú utkvieť v pamäti.

Lepší ako Suicide Squad či Deadpool

Okrem skvelej ústrednej postavy majú zaujať aj vedľajšie charaktery, ktoré Peacemakerovi pri jeho ceste za svetovým mierom pomáhajú. Častokrát sa skloňuje meno herečky Jennifer Holland, zaujať má však prakticky celý tím vrátane jeho tajomného šéfa.

Zo seriálu má priam sršať rukopis Jamesa Gunna, ktorý podľa recenzie TV Line ukazuje svoje majstrovstvo aj na malej obrazovke a divákom prináša všetko, čo milovali na Strážcoch galaxie či Suicide Squad.

Vo výsledku má byť nový Peacemaker dokonca lepším počinom ako Suicide Squad alebo podobne ladený Deadpool, ktorý vďaka enormnému diváckemu úspechu otvoril dvere ďalším drsným komiksovým projektom.

Všeobecný konsenzus je, že Peacemaker je jedným z najlepších projektov z DC univerza vôbec a skvelým štartom do nového televízneho roka.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú