Microsoft dlhšiu dobu pracuje na vynovenom dizajne pre Windows 10. Už teraz sa však ukazuje, akým smerom sa tento operačný systém uberá. Stretnúť sa budeme môcť so zaoblenými rohmi okien i plávajúcimi ponukami menu a Štart, informuje Windows Latest.

Prvá väčšia aktualizácia v tomto roku by mala pre Windows 10 priniesť minoritné vylepšenia bezpečnosti, no dizajnové novinky uvidíme potom až na jeseň. Pre aktualizáciu s kódovým označením „Sun Valley“ chystá Microsoft viacero zmien. Medzi inými to budú podľa nových snímok obrazovky aj zaoblené okraje okien a plávajúce ponuky menu, ktoré sa oddelia od hlavnej lišty.

Zobraziť celú galériu (2)
Screenshot/Windows Latest

V podobnom duchu sa bude niesť aj ponuka Štart. Jednotlivé prvky systému by sa tak mali od seba lepšie vizuálne odlišovať a majú pôsobiť modernejším dojmom. Takéto zmeny sa majú dotknúť aj kontextových menu, ktoré taktiež dostanú zaoblené rohy.

Používateľ by si potom mohol prepínať medzi starým a novým dizajnom v nastaveniach, informoval na Twitteri Zac Bowden z Windows Central. Aplikácie tretích strán však môžu za dizajnovými zmenami po update ešte istý čas zaostávať.

Ďalšie články:

Zdroj: Windows Latest, WinAero

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú